5 tips voor Acharavi en Roda op Corfu

9 juli 2024 Bas Wanrooij

Roda vanuit de lucht op CorfuAcharavi en Roda zijn twee badplaatsen in het noorden van het eiland Corfu. Ze liggen in de grootste baai van Corfu op 37 kilometer van hoofdstad Kerkyra. Deze kustplaatsen lopen bijna in elkaar over met ten oosten van Acharavi het plaatsje Almiros. Almiros, ook wel Almyros, is een opkomende vakantiestek met veelal nieuwe en luxueuze accommodaties. Roda is van origine een vissersdorp en heeft een boulevard aan zee. Het centrum van Acharavi ligt meer langs de doorgaande weg naar Kassiopi. We geven je graag onze 5 tips voor Acharavi en Roda.

Naar Petra beach bar tot zonsondergang

Freddo espresso bij Petra beach bar in AlmyrosPetra beach bar ligt in Almiros direct aan het zand- en kiezelstrand. Een heerlijke plek voor een freddo cappuccino of espresso overdag en ’s avonds in de tuin voor diner. Je kunt de zon de zee in zien zakken achter de Diapontische eilanden Erikousa en Othoni tijdens ‘sunset’.

Het strand is hier lang en breed en genoeg ruimte voor je eigen strandlaken. Ook mag je gebruik maken van de parasols en ligbedden van Petra beach bar als je hier iets eet of drinkt. Maak een mooie strandwandeling richting de kaap in het noordoosten.

Eten bij restaurant The Pumphouse, Fuego of Alegria

De beste restaurants vind je in Acharavi. Zo is The Pumphouse al sinds 1961 een lokale traditie en hier eet je heerlijk authentiek Grieks. Bij Alegria kun je terecht voor Griekse tapas (Mezzedes) en de gerechten zijn net weer wat anders. Fuego ligt prachtig aan het strand en hier serveren ze lekkere Griekse gerechten op mooi opgemaakte borden. In Roda is Ammos Grill Room een tip. Kali orexi.

Strandwandeling naar Roda Beach Hotel

Zonsondergang bij Roda op CorfuVanuit het centrum van Roda kun je over het strand een heel eind lopen tot aan Roda Beach Hotel. Een mooie strandwandeling van zo’n twee kilometer over het zandstrand van Roda.

Het eerste deel vanuit het centrum kun je ook over de boulevard lopen en dan vlak voor het bruggetje bij de ‘periptero’ het strand op. Erg leuk ook om te doen rond de zonsondergang bijvoorbeeld.

Souvenirs shoppen in Acharavi en Roda

in zowel Acharavi als Roda kun je prima souvenirs shoppen. Er zijn winkeltjes genoeg met Corfiotische handdoeken, koelkastmagneetjes, t-shirts, tassen van leer, zonnebrillen en lokale lekkernijen. Leuk is olijfzeepwinkel op het kruispunt van Roda waar ze zelf olijfzeep maken in allerlei geuren en kleuren. Bij de apotheek zijn de huidverzorgingsproducten van het Griekse merk Korres lekker voor bijvoorbeeld onder de douche.

Griekse avond bij Roda Park, Nikos Family of Coral Hotel

Restaurant The Pumphouse in AcharaviElke week, en op verschillende dagen, wordt er wel een Griekse avond georganiseerd. Restaurants Roda park en Nikos Family liggen in het oude deel van Roda naast elkaar en hier wordt met elkaar op straat bijvoorbeeld de sirtaki gedanst.

Ook bij hotel Coral aan zee, net even buiten het dorp Roda, bij de hippe bar van The Boat House wordt wekelijks een Griekse avond georganiseerd. Met Griekse dansers en ook hier kun je als gast deelnemen met de dansers in traditionele klederdracht.