Ipsos

Ipsos is een erg populaire vakantiebestemming op Corfu. Een lange boulevard met een smal kiezelstrand loopt van Dassia naar Pyrgi in het noordwesten van Corfu. Vooral in de zomermaanden zijn er veel toeristen in de badplaats. Je vindt langs de boulevard, van twee kilometer, dan ook veel eetgelegenheden, souvenirshops, bars en supermarkten. De meeste accommodaties liggen hier vlak achter.

Ipsos is een drukke vakantiebestemming op het eiland Corfu

Ipsos is zowel met de auto als met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Vanuit Kerkyra is het ongeveer 15 kilometer rijden en je volgt de weg richting Kassiopi via de badplaatsen Gouvia en Dassia. Aan de zuidkant van Ipsos ligt een klein komvormig haventje met de nodige vissersbootjes en ’s avonds de speedboten voor de watersporten.

De zee in de baai van Ipsos is over het algemeen vrij rustig en er staat weinig wind. Je kijkt uit op het vasteland van Griekenland en een klein gedeelte van Albaniƫ. Een tip voor tijdens je vakantie is om een dagje naar de hoofdstad Kerkyra te gaan. Eventueel met het openbaar vervoer, maar beter is een huurauto. Andere optie is een georganiseerde excursie naar deze stad.

Het strand is op de meeste plaatsen bedekt met kiezels en vrij smal. Het zeewater is helder en de kwaliteit van het zwemwater is goed. Een mooi strand in de omgeving is Barbati beach.

foto album Corfu

Ipsos stranden

Ondanks dat het strand van Ipsos niet tot de mooiste stranden behoort van Corfu is het wel een Blue Flag Beach. Het kiezelstrand loopt langs de boulevard, is bedekt met kiezels en niet breder dan 10 meter. Zelfgemaakte piertjes lopen in zee, waar de jeugd zich uitleeft met sprongen en duiken in zee. Van hieraf kun je ook de nodige watersporten beoefenen. In de zomer is het strand erg druk met toeristen.

De kwaliteit van het zeewater bij Ipsos is van uitstekende kwaliteit. Op vier verschillende locaties langs de kust wordt hier regelmatig gemeten. Twee meetpunten dichtbij het haventje aan de zuidkant van de bestemming, een meetpunt centraal in het midden van de baai en aan de noordkant bij Pyrgi. De Grieken besteden veel aandacht aan controle van de kwaliteit van het zwemwater in toeristische gebieden. Het Griekse Ministerie van milieu, energie en klimaatverandering test voortdurend of het zwemwater schoon is. Ipsos op Corfu heeft in zowel 2010, 2011, 2012 en 2013 op alle vier de meetpunten zwemwater van uitstekende kwaliteit.

Meer Griekenland aanbiedingen