Barbati

Barbati is een resort of vakantiebestemming op Corfu en wordt ook wel Rivièra Barbati genoemd. Het ligt aan de noordoostkust van Corfu beschut achter de berg Pantokrator op ongeveer 20 kilometer van de hoofdstad Kerkyra. De accommodaties liggen soms direct aan het lange kiezelstrand, maar de bungalows en appartementen vind je ook wat verder van het strand en meer naar de hoofdweg van Dassia naar Kassiopi. Het centrum ligt ook eigenlijk langs deze weg. Supermarktjes, souvenirshops en restaurants liggen hier wat verspreid uit elkaar.

Barbati met een mooi strand wordt ook Rivièra Barbati genoemd op Corfu

Je kunt op verschillende plaatsen afslaan naar het strand van Barbati. Bij het strand vind je op eigenlijk alle plaatsen de nodige faciliteiten. Heerlijke restaurants met terrasjes in de schaduw onder de bomen, maar wel met uitzicht op zee. Voor de kinderen een zwembad, maar wie kan hier het azuurblauwe zeewater weerstaan. Heerlijk verkoelend tijdens een warme zomerdag.

In Rivièra Barbati staan de nodige luxe bungalows en villa’s en deze zijn vaak ook te huur. Je hebt uitzicht op Albanië en vanaf het strand kun je ook Kerkyra zien. Niet alleen is het een vakantiebestemming op Corfu, maar ook populair voor een dagje naar het strand bij toeristen.

foto album Corfu

Barbati tips

Griekse tavernes in Barbati en aan het strand zijn Nautilus Beach taverne en La Rivièra Barbati taverna. Bij Nautilus is aan het strand ook een zwembad en de meeste tafeltjes van de taverne staan in de schaduw. Ook La Rivièra Barbati is een prima stek om te genieten van de traditionele Griekse keuken in een fraaie atmosfeer. Een duik nemen hier in zee is echt een tip.

Meer Griekenland aanbiedingen


Barbati stranden

Agios Gordios baai op Corfu

Uitzicht op Agios Gordios op Corfu

Het strand van Barbati is ongeveer een kilometer lang en op sommige plaatsen 30 meter breed. Het is bijna overal bedekt met witte of lichtgekleurde stenen en kiezels. De zeebodem loopt over snel af, maar door het kraakheldere zeewater en weinig wind ook een strand voor families met (kleine) kinderen. Het koele zeewater is in de zomer echt heerlijk zwemwater en neem als tip vooral je snorkeluitrusting mee naar Barbati.

Centraal op het strand vind de pier voor de watersportmogelijkheden. Je kunt in Barbati bijvoorbeeld paragliden, waterskiën of op de banaan. Met een waterfiets kun je strandjes in de buut ontdekken, maar vergeet niet jezelf heel goed in te smeren met een goede zonnebrand crème met een hoge beschermingsfactor. Een petje meenemen, extra water en een t shirt zijn zeker geen overbodige luxe.