Dassia

Dassia is een drukke vakantiebestemming op Corfu. Het ligt op 12 kilometer rijden van Kerkyra en loopt door in Dafnilla in het zuiden en Korakiana in het noorden. Langs de hoofdweg van Tzavros naar Kassiopi vind je winkeltjes, tavernes en accommodaties. Het Ikos hotel is het grootste hotel en de badplaats heeft een eigen camping. Deze was in de jaren tachtig en negentig bijzonder populair bij backpackers. Via zijweggetjes naar zee kom je bij de hotels, appartementen en het lange smalle kiezelstrand. Langs het strand groeien de Eucalyptus bomen die zorgen voor de nodige schaduw.

Dassia is een geliefde badplaats op het Griekse eiland Corfu

Dassia of ook wel Dasia is geliefd bij Nederlanders en Belgen. In de zomermaanden is het op het strand gezellig druk en ’s avonds kun je in Dassia ook goed uitgaan. Overdag is het druk aan het strand bij Malibu beach bar met zwembad en lounge garden en ’s avonds bij club Edem.

De populaire bestemming ligt verspreid langs de kust en deels in het binnenland. Transfertijd vanaf de luchthaven is niet zo lang. De badplaats heeft een goede busverbinding met Corfu-stad. Andere vakantiebestemmingen in de omgeving zijn Ipsos, Kommeno en Gouvia. Beste reistijd voor Dassia op Corfu zijn de maanden mei tot en met september.

foto album Corfu

Dassia tips

Vakantie in Dassia op Corfu boten in zee

Dassia vakantie – luxe jachten voor de kust

Tijdens een vakantie in Dassia is het een tip om een uitstapje naar de hoofdstad Kerkyra te maken. Je kunt georganiseerd naar Corfu-stad een excursie maken, maar natuurlijk ook zelf voor vervoer zorgen. De groene bussen, het openbaar vervoer, rijden meerdere keren per dag van en naar de Corfiotische hoofdstad en het is tevens de goedkoopste manier om hierheen te reizen. Met een huurauto of scooter ben je wat mer flexibel en taxi is een ander alternatief vervoermiddel.

Een cruise langs de oostkust van Corfu is een tip voor de hele familie. Ook voor kinderen is deze dagtocht leuk en mogelijkheden genoeg om te snorkelen en zwemmen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Dassia stranden

Dassia strandvakantie op Corfu

Dassia Corfu – het kiezelstrand

Het strand van Dassia is vrij lang, maar grotendeels smal. Het is bedekt met kiezelstenen en geen zandstrand. Aan de zuidkant is het strand wat breder. Vrijwel overal is het georganiseerd met ligbedden en parasols en daarbij een restaurant, lounge garden of accommodatie direct achter. Je kunt op verschillende plaatsen watersporten beoefenen vanaf houten piertjes. Deze zijn ook populair bij de jeugd om vanaf te springen in zee.

Malibu beach club is de populairste spot langs het strand met een zwembad, lounge garden en bars. Hoge bomen direct aan het strand zorgen voor de nodige verkoeling om de warme zomerdagen. Alternatief is het strand van de naburige badplaats Ipsos.

Dassia restaurants

Dassia Corfu het strand en de zee

Dassia Corfu – vakantie aan het strand

Taverne Karidia in Dassia is een typisch voorbeeld van familierestaurant. In 1976 is het geopend en er wordt Turks gekookt gemixt met de Corfiotische keuken. Bovendien heeft Karidia een uitgebreide wijnkaart met Griekse wijnen. Exclusief kun je dineren bij Etrusco, één van de beste restaurants van Griekenland, in Kato Korakiana.

Langs de doorgaande weg veel eetgelegenheden en ook aan het strand en hier vlak achter nog een reeks van tavernes en restaurants.