Kalamaki beach

Kalamaki beach is één van de meest kindvriendelijke zandstranden van het eiland Corfu. De zeebodem loopt hier zeer geleidelijk af en je kunt hier zorgeloos een meter of 50 de zee inlopen en je staat tot aan je knieën in het zeewater. Kalamaki beach, ook wel “sandy beach” of Aspraos beach genoemd, ligt op vijf kilometer ten westen van Kassiopi.

Kalamaki beach is het meest kindvriendelijke strand van Corfu

Je kunt via meerdere weggetjes vanaf de hoofdweg van Acharavi naar Kassiopi het strand bereiken. Parkeren is gratis en er zijn meerdere tavernes en een bar aan het strand. Dagelijks meren de bootjes aan de lange pier met toeristen die een dagtochtjes met barbecue hebben geboekt.

Het strand is lang en op sommige plaatsen vijf tot tien meter breed. Langs het strand groeit en bloeit van alles en delen zijn beschermd natuurgebied. In het midden komt een klein riviertje uit op het strand. Op het strand zijn ook verkleedhokjes, toiletten en douches beschikbaar. Strandbedjes en parasols staan al klaar dichtbij de zee en kun je huren.

foto album

Kalamaki beach stranden

Het strand van Kalamaki is al sinds jaar en dag een Blue Flag Beach. Het zeewater is schoon en helder en de kinderen kunnen hier schelpen zoeken of met een schepnetje visjes en schelpdieren proberen de vangen. Aan de westzijde en oostzijde is het strand het rustigste, maar je hebt eigenlijk altijd genoeg plaats op dit lange zandstrand.

Langs het strand kun je heerlijk slenteren van de enige kant naar de andere kant van de baai. Slechts een klein gedeelte dien je door de ondiepe zee te lopen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kalamaki beach accommodaties

De laatste jaren zijn er meer accommodaties gebouwd bij Kalamaki beach. Aan zee liggen mooie villa’s en luxe appartementen. Iets verder naar de hoofdweg meer appartementen. Er is geen centrum in Kalamaki, daarvoor moet je echt naar Acharavi of Kassiopi.