Oude Fort Kerkyra

Het Oude Fort in Kerkyra is één van de belangrijkste en fraaiste bezienswaardigheden van Kerkira en het eiland Corfu. Bovendien de meest bezochte bezienswaardigheid van het Griekse eiland. Als je met de veerboot van Igoumenitsa, Patras of Italië de haven komt binnenvaren, dan zie je het Oude Fort als eerste liggen. Het heeft de hoofdstad van Corfu door de eeuwen heen verdedigd tegen meerdere vijanden als bijvoorbeeld de Turken.

Het Oude Fort is de bezienswaardigheid van de Corfiotische stad Kerkyra

Het Oude Fort ligt centraal en is gemakkelijk te bereiken. De bussen met toeristen vanaf de cruiseschepen parkeren voor de ingang. Ook je huurauto kun je dichtbij parkeren, namelijk op de betaalde parkeerplaats voor het cricketveld van Liston. Een dagkaart voor de parkeerplaats kost maximaal vier euro.

Over een stenen brug loop je naar het fort toe en links en rechts zie je in het smalle kanaal de nodige (vissers) bootjes liggen. De dikke betonnen muren laten zien dat de burcht een beschermende werking heeft gehad in de rijke geschiedenis van Corfu.

Oude Fort Kerkyra tips

Oude Fort in Kerkyra Corfu vooraanzicht

Oude Fort Kerkyra – de entree en de burcht

Het Oude Fort in Kerkyra is sinds april 2014 langer geopend. De bezienswaardigheid van Corfu is de enige op het Griekse eiland bij de selectie van 33 belangrijkste en meest bezochte highlights van Griekenland, welke 12 uur per dag open zijn en zeven dagen per week.

De vroege ochtend of het begin van de avond zij de beste tijden om het fort te bezoeken. De hordes toeristen vanaf de cruises komen en gaan eigenlijk de hele dag door, maar niet voor 10.00 uur en niet na 17.00 uur. Bovendien is ’s morgens en ’s avonds minder warm. Naar de top van het fort is best een behoorlijke klim.

Openingstijden: april tot en met oktober 08.00 tot 20.00 uur
Entree: 4,- € per persoon en kinderen tegen gereduceerd tarief

Meer Griekenland aanbiedingen


Oude Fort Kerkyra bezienswaardigheden

Kerk op het Oude Fort in Kerkyra Corfu

Oude Fort Kerkyra – kerk met zuilen

Bezienswaardig is het Byzantijnse Museum, waar je bij binnenkomst direct tegenaan loopt. Hier tegenover is de souvenirshop van het Oude Fort gevestigd. De verschillende kanonnen op het plein zijn een bezienswaardigheid en zeker ook de kerk. Deze kerk lijkt in eerste instantie een tempel te zijn, maar als je bovenop het dak kijkt zie je een kruisje. De fraaie zuilen aan de voorzijde zorgen voor een mooi historisch plaatje.

Richting de top van het fort kom je op verschillende fraaie uitzichtpunten. Je kunt mooi naar het noorden van Corfu kijken en hebt een fraai overzicht over Kerkyra, de Garitsa baai en in de verte de internationale luchthaven van Corfu.

Het café is een fraaie lokatie voor een kop koffie en bovendien hebben ze hier gratis WiFi.