Pagi

  Pagi is een klein bergdorp op het eiland Corfu. Het ligt op 13 kilometer ten noorden van de vakantiebestemming Paleokastritsa en je zou het dorp zo passeren. Niet alleen heeft het dorp fraaie uitzichten op Corfu, maar in en rondom het dorp zijn in 1980 opnames gemaakt voor de James Bond film ‘For your eyes only’ met Roger Moore in de hoofdrol. Een tip is om het James Bond café van Spyros te bezoeken in het kleine centrum van het dorp.

  In Pagi is Roger Moore geweest voor opnames van James Bond film

  De kerk in het dorp Pagi is net als in andere bergdorpen bezienswaardig. Je auto parkeren is zeker in het hoogseizoen een uitdaging. Let op dat de bus hier dwars door het dorp heen gaat en je de auto niet zomaar ergens neerzet. In het Bond-café van Spyros kun je fotoboeken bekijken van opnames van de film en op verzoek laten ze je binnen graag zien waar de opnames allemaal zijn gemaakt. In de film wordt Corfu niet genoemd en voor de opnames is alles gestyled in Spaanse sferen. Zo heeft de bus als bestemming Madrid en hebben de auto’s voor de achtervolging een Spaans kenteken gekregen.

  Op een paar kilometer rijden van Pagi ligt een heel mooi uitzichtpunt over de baai van Agios Georgios. Wil je authentiek dineren, dan is de Fisherman’s Cabin een tip op zes kilometer rijden van Pagi.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen