Stavros

  Stavros is een dorp op het Ionische Ithaki. Het ligt vrij hoog in de bergen in het noorden van het eiland op 16 kilometer afstand van het hoofdstadje Vathi. Op weg naar Exogi of Frikes passeer je dit dorp. Op het centrale dorpsplein, in het Grieks Platia, is de grote kerk bezienswaardig. Hier tegenover vind je een klein, maar interessant park met een beeld van Odysseus. Tevens een maquette van de ‘school van Homerus’ en een bord met de route die Odysseus zou kunnen hebben genomen. Vondsten en meer informatie vind je in het archeologisch museum langs de weg naar Exogi.

  In Stavros zou ooit het paleis van Odysseus hebben gestaan

  Op een kilometer afstand van Stavros ligt het aardige Polis beach in de gelijknamige baai. Deze heb je waarschijnlijk al mooi vanaf de weg zien liggen, voordat je het dorp kwam inrijden vanuit Vathy. Beneden bij het strand van Polis vind je tevens een haventje met vooral kleine motorboten. De oude kapel is bezienswaardig. In de omgeving van Stavros liggen meerdere accommodaties verspreid in het groene berglandschap. Naar het oosten ligt het havenplaatsje Frikes op twee kilometer rijden van het dorpsplein.

  In de omgeving van Stavros kun je mooie wandelingen maken door de natuur. Er zijn hier verschillende wandelpaden en – routes te vinden. Op 5 en 6 augustus viert men het grootste kerkwijdingsfeest van het eiland in en rondom de kerk aan de platia. Leuk om mee te maken tijdens je vakantie op Ithaki.

  Ithaki foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen