Agia Efimia

Agia Efimia ligt op 35 kilometer van Argostoli is het noorden van Kefalonia. Je kunt het kustplaatsje bereiken via Myrtos beach of via Sami, beiden op ongeveer 10 kilometer rijden. Het is een pittoreske badplaats met een gezellige haven, strandje en klein centrum. Veel zeilboten liggen in de de komvormige baai of leggen aan in de haven. Langs de haven is een boulevard met terrasjes, tavernes, bakkertjes en winkeltjes. De zeilers lunchen of dineren graag in Agia Efimia en verse vis staat altijd wel ergens op de menukaart.

De haven van Agia Efimia ligt in de zomer vol met zeiljachten

Het strand in het centrum is bedekt met kiezels en zand, wat smal, maar na een wandeling vanuit de haven lekker om hier even te gaan liggen of zitten. Grotendeels een georganiseerd strand met ligbedden en parasols. Je kunt er ook gaan duiken. In de haven staat een kleine witte kerk Agios Nikolaos. Agia Efimia heeft zijn authentieke uitstraling weten te behouden en is zeker in de maanden juli en augustus een drukke en gezellige badplaats op Kefalonia.

Doordat Agia Efimia zijn eigen karakter heeft weten te behouden is het ook een geliefde vakantiebestemming onder de Grieken. In de baai liggen meerdere kleine kiezelstranden en zelfs grotten. Snorkelen kun je hier goed in het heldere zeewater en langs de rotsachtige kust. Agia Efimia ligt centraal op Kefalonia en is een ideale uitvalsbasis om het Ionische eiland te ontdekken tijdens je vakantie.

foto album Kefalonia

Agia Efimia tips

Agia Efimia vissersboot op Kefalonia

Agia Efimia Kefalonia – vissersboot in haven

Vanuit de haven van Sami gaan de veerdiensten naar het naburige eiland Ithaki. Levante Ferries en Kefalonian Lines zijn de rederijen. Ze varen, zeker in het hoogseizoen, twee keer per dag naar de haven Pisaetos. Overtocht duurt 20 tot 25 minuten. Een tip om tijdens je vakantie in Agia Efimia een dagje naar Ithaki te gaan.

Een andere tip voor je vakantie in Agia Efimia is om een dag een motorbootje te huren. Vaar je richting het noorden dan kom je langs meerdere afgelegen baaien met kiezelstranden. De meeste zijn alleen vanaf zee te bereiken. Met een beetje geluk heb je het strandje zelfs voor jezelf. Sikidi beach, Roboli beach en Agia Sofia beach zijn hiervan een enkele voorbeelden. Een snorkelset mag je op die dag niet vergeten.

Meer Griekenland aanbiedingen


Agia Efimia bezienswaardigheden

Agia Efimia het haventje op Kefalonia

Agia Efimia Kefalonia – haven en boulevard

Bezienswaardig is het haventje met de boulevard. Net buiten Agia Efimia zijn de restanten van een Romeinse villa een bezoekje waard. De villa heeft fraaie mozaïeken op de vloer. Uit andere vondsten lijkt het of deze villa toen al was voorzien van verwarming en drainage.

In het nabijgelegen dorp Makriotika wordt kaas gemaakt van schapen- en geitenmelk. Een delicatesse van het eiland Kefalonia; zeker de feta. Andere kazen die ze hier maken zijn kefalotiri, graviera en mizithra.

Nog geen tien kilometer ten zuiden van Agia Efimia, dichtbij het dorp Markriotika, staat het Themata klooster (monastery of Themata). Het wordt ook wel het klooster van Theotokas Themata genoemd en dateert al uit de 11e eeuw. Na de aardbeving op Kefalonia in 1953 is het klooster opnieuw opgebouwd.

Op 6,5 kilometer ten zuidoosten van Agia Efimia bevindt zich het Melissani meer. Dit is één van de mooiste bezienswaardigheden van Kefalonia. Een tip om te gaan bezoeken tijdens je vakantie. Je vaart met een bootje over het ondergrondse meer en door de lichtinval van de zon door een gat in het dak, kleurt het wat van het Melissani meer prachtig blauw. Ook een leuke excursie voor de kinderen.

Agia Efimia stranden

Antisamos beach op Kefalonia

Agia Efimia Kefalonia – Antisamos beach

Het dorpsstrand van Agia Efimia is vrij smal en bedekt met kiezels. Prima om even af te koelen of te relaxen. In de buurt zijn nog andere kleinere kiezelstranden te vinden. Op 10 kilometer rijden zit je op Myrtos beach, één van de mooiste stranden van het eiland Kefalonia.

Op 13 kilometer naar oosten, zo’n 20 minuten rijden, ligt Antisamos beach. Een wit kiezelstrand met azuurblauw zeewater in een groene omgeving. Antisamos beach is een populair strand en goed georganiseerd met strandstoelen, parasols, tavernes en beach bars.

Agia Efimia vakanties

Agia Efimia haventje op Kefalonia

Agia Efimia Kefalonia – haventje en zeilboten

Op vakantie naar Agia Efimia op het eiland Kefalonia kan het beste van half april tot en met begin oktober. In april, mei en juni is het rustig en kun je mooie wandelingen maken in de omgeving. Op de terrasjes langs de boulevard is het heerlijk toeven in het zonnetje.

Ross Holidays biedt kleinschalige accommodaties aan bij Agia Efimia. Niet tussen het massatoerisme en dichtbij de locals. Pakketreizen inclusief vliegtickets en bustransfer vanaf het vliegveld.

Sunweb biedt georganiseerde vakanties aan naar het havenplaatsje Agia Efimia. Appartementen en hotels in het dorp of er net buiten en met vlucht vanaf Schiphol en transfer van de luchthaven naar je accommodatie.