Lourdas

Lourdas is een vakantiebestemming in het zuiden van Kefalonia en vormt eigenlijk één geheel met Lourdata. Het dorp ligt op 16 kilometer van hoofdstad Argostoli en 14 kilometer rijden van de internationale luchthaven van Kefallinia. Vanaf de doorgaande hoofdweg naar Skala neem je bij het dorp Vlahata de afslag naar Lourdata en Lourdas.

Lourdas op Kefalonia heeft een mooi strand en micro klimaat

Lourdas heeft een micro-klimaat. Zelfs bananenplanten groeien hier en vanaf de hotels en appartementen heb je grote kans op een prachtig vergezicht vanaf je balkon over het groen en de baai. Op de achtergrond naaldboom bossen en de berg Ainos met het National Park. Het dorpscentrum is authentiek en je kunt bijna niet om de grote oude plataan heen. De groceries tea room “O Platanos” is een prachtige plek voor een korte stop met een kop koffie of thee.

De terrassen van tavernes en hotels zijn regelmatig gebouwd op overdekte balkons met een rustgevend uitzicht. Bar 360 en en Lorraine’s Magic Hill zijn hiervan mooie voorbeelden. Bezienswaardig is de kleine Agia Paraskevi kapel in het kleine centrum. De baai van Lourdas met het gelijknamige lange strand is de trekpleister van dit vakantieoord. Hier liggen appartementen, hotels en de terrassen van tavernes langs het strand

De beste reistijd voor Lourdas is van april tot en met september. April, mei en juni zijn dan de mooiste reismaanden. Overdag dan temperaturen tussen de 20 en 30 graden en de natuur is dan op zijn mooist.

foto album Kefalonia

Lourdas stranden

Lourdas strand en baai Kefalonia

Lourdas Kefalonia – strand en baai

Het strand van Lourdas is één van de langste stranden van het Griekse eiland Kefalonia. Zand en kiezels wisselen elkaar op het 5 kilometer lange strand af en op meerdere plaatsen kun je strandstoelen en parasols huren voor een dagje aan het strand.

Lourdas is tevens een Blue Flag beach en dat betekent de nodige voorzieningen voor toeristen. Zo zijn er douches te vinden en heeft het strand een uitkijktoren en strandwacht. De zeebodem loopt vrij snel af en het strand is kindvriendelijk. Aan de westkant van de baai nog een kleine haven met motorbootjes en vissersboten.

Het zeewater is helder en het zwemwater is hier van uitstekende kwaliteit.


Lourdas vakanties

Lourdas uitzicht op de baai op Kefalonia

Lourdas Kefalonia – uitzicht op zee en de baai

Een vakantie naar Lourdas op Kefalonia kun je georganiseerd boeken als pakketreis. Reisorganisaties in Nederland als Sunweb bieden appartementen en hotels aan naar deze badplaats. Zelf een accommodatie boeken en hier een vlucht bij zoeken kan natuurlijk ook. Echter het aanbod van “losse” vliegtuigstoelen naar Kefalonia vanaf Nederland is beperkt.

De voorzieningen in Lourdas voor toeristen liggen veelal verspreid van elkaar. Langs de zee de nodige tavernes, een paar winkeltjes en accommodaties. Meer landinwaarts en wat verder tegen de berghelling het dorpje Lourdata. Een tip is een huurauto tijdens je vakantie in Lourdas.

Wat zijn jouw tips voor Lourdas?