Skala

Skala is het zuidelijkste stadje van Kefalonia in het uiterste zuidoosten van het Griekse eiland. De vakantiebestemming ligt op 43 kilometer van Argostoli en 14 kilometer ten zuiden van Poros. Langgerekte kindvriendelijke zandstranden heeft het vakantieoord. De badplaats is door een weg en een smalle duinvorming gescheiden van het lange brede zandstrand. Het centrum is gezellig met een plein en natuurlijk de nodige tavernes en souvenirwinkels. De meeste accommodaties liggen buiten het centrum, maar wel langs de kustweg en het strand. Ook hier kun je ontbijten, lunchen of dineren in een Griekse taverne met zeezicht en de meeste serveren verse vis.

De zandstranden van Skala zijn eindeloos en kindvriendelijk

Een ruïne van een oude Romeinse villa met fraaie mozaïeken is een bezienswaardigheid van Skala. Eenvoudig te bereiken via een pad aan de rand van het vakantiedorp. In de Kateliou baai op drie kilometer ten westen van Skala komen Caretta Caretta zeeschildpadden aan land om hun eieren te leggen bij het strand Mounda (Mounta).

Skala is na Lassi de drukste en meest ontwikkelde vakantiebestemming van Kefalonia. Door de ligging waait er weinig wind en schijnt vaak de zon. Over de boulevard kun je een relaxte wandeling maken. Onderweg zijn er genoeg plekjes om even uit te rusten en te genieten van het uitzicht op het strand en de zee. Meer naar het zuiden zorgen naaldbomen voor natuurlijke schaduw.

Kefalonia foto album

Skala bezienswaardigheden

Skala op Kefalonia

Skala Kefalonia – het strand

De oude Romeinse Villa in het zuiden van Skala, richting de camping, is bezienswaardig. Het meest interessant aan de vakantievilla zijn de mozaïeken vloeren daterend uit de twee eeuw voor Christus.

De overblijfselen van deze Romeinse villa werden pas in 1957 ontdekt. Je kunt de villa van dinsdag tot en met zondag bezoeken van 08.30 tot 15.00 uur. Een uitstapje naar het naburige kustplaatsje Poros is ook een leuk uitje.

Meer Griekenland aanbiedingen


Skala stranden

Skala duinen en strand op Kefalonia

Skala Kefalonia – strand en duinen

Het strand van Skala is eindeloos bedekt met zand en mooi breed op de meeste plaatsen. Een prima strand voor families met kinderen door de langzaam aflopende zeespiegel en de accommodaties vlakbij het strand.

Skala beach is al jaren erkent als Blue Flag Beach en het strand loopt in het zuiden over in het schildpadden strand van Mounda. Het strand is op de meeste plaatsen georganiseerd met ligbedden, parasols en de nodige watersportmogelijkheden.