Vliegveld Kefalonia

Het vliegveld van Kefalonia ligt bij Svoronata in het zuiden van het Griekse eiland. IATA gebruikt de afkorting EFL, welke je terugziet op de labels van je koffers en op je vliegtickets. Kefalonia airport ligt op zeven kilometer ten zuiden van de hoofdstad Argostoli en is eenvoudig te bereiken met een huurauto of taxi. Er is één start- en landingsbaan van 2.436 meter lang.

Het vliegveld van Kefalonia is ook voor het Griekse eiland Ithaki

Vanaf Schiphol zijn er rechtstreekse vluchten naar de luchthaven van Kefalonia van april tot en met oktober. De vliegduur bedraagt twee uur en vijftig minuten en de vliegafstand van Amsterdam naar Kefalonia is 1.981 kilometer. Transavia is de luchtvaartmaatschappij. Binnenlandse vluchten zijn er met Aegean naar Athene en Sky Express verbindt de Ionische eilanden onderling met elkaar. Vliegtickets naar Kefalonia boek je online bij de Transavia.

Kefallinia airport heeft een duty free shop en in de aankomsthal kantoortjes van reisorganisaties en autoverhuurbedrijven. Voor de aankomsthal staan taxi’s en huurauto’s kun je klaar laten zetten op de parkeerplaats. In 2014 arriveerden 209.000 internationale toeristen op het vliegveld van Kefalonia voor een vakantie (bron: HCAA). Op de luchthavens van de andere Ionische eilanden Corfu en Zakynthos landen jaarlijks meer vliegtuigen met vakantiegangers.

foto album Kefalonia

Vliegveld Kefalonia vakantiebestemmingen

Het vliegveld van Kefalonia wordt voornamelijk gebruikt voor vakantiebestemmingen op het Griekse eiland als Lassi en Agia Efimia. Je kunt vanuit Sami doorreizen met een veerboot naar het eiland Ithaki of de stad Patras. Andere opties met veerboten zijn vanuit Lixouri en Poros naar Kylini op de Peloponnesos of vanuit Fiskardo naar Vassiliki op Lefkas

Meer Griekenland aanbiedingen