Kata beach

  Kata beach is een zandstrand in het westen van Kos. Het strand ligt op zes kilometer rijden van Kefalos en 29 kilometer van de badplaats Kardamena. Op het strand ligt het wrak van een houten boot. De weg ernaartoe is de laatste kilometers onverhard en onderweg kom je langs verschillende imkers die hun tijmhoning proberen te verkopen.

  Kata beach is een afgelegen zandstrand op het eiland Kos

  Je passeert ook twee blauw-witte kapellen op de laatste twee kilometer van de weg erheen. Ook zul je de nodige wilde geiten langs de weg tegenkomen en op de rotsen zien. Op het vrij kleine strand kun je in de zomermaanden wat drinken kopen en staan er de nodige ligbedden. Het strand heeft een lengte van zo’n 250 meter en loopt geleidelijk af in zee. Een kindvriendelijk strand, waar het wel kan waaien. Neem aub je afval mee in de huurauto of op de scooter op je weg terug en gooi dit in de bewoonde wereld een afvalbak.

  Alternatief voor Kata beach is het naburige Agios Theologos beach op twee kilometer afstand. Hier vind je niet alleen een mooi zandstrand, maar ook een taverne. Vanaf het terras van Agios Theologos restaurant heb je een mooi uitzicht op rotsen, het strand en de zee.

  foto album Kos

  Meer Griekenland aanbiedingen