Embros thermen

De Embros thermen op het eiland Kos zijn natuurlijke bronnen en een trekpleister voor de lokale bevolking en duizenden toeristen. De toeristen bezoeken de thermen van half april tot en met eind oktober en in de wintermaanden gebruiken vooral de Grieken zelf de natuurlijke spa van Embros om te ontspannen en te genieten. Ze zitten hier graag uren lang en praten wat met elkaar.

Een warm bad in de Embros Thermen is heerlijk, ontspannend en gratis

De Embros thermen liggen op fietsafstand van Kos-stad en Psalidi. Het fietstochtje van zeven kilometer is niet gemakkelijk gezien de hellingen en het laatste stuk is wellicht beter om te voet af te leggen. De fiets kun je bij de kantina parkeren in de fietsenrekken. Hier is overigens ook de bushalte en de bus is een prima en goedkoop alternatief voor de fiets. Busdiensten zijn frequent, maar let op afwijkende diensten op zon- en feestdagen. Een buskaartje kost een paar euro voor een enkele reis vanaf zowel Kos stad als Psalidi.

Het bad van de Embros thermen is niet dieper dan 70 centimeter en er is een smalle directe verbinding met de koudere zee aan de noordzijde. Badgasten gebruiken de smalle verbinding voor een verkoeling na een warm bad. De bodem van de thermen is grotendeels bedekt met zand en delen met kiezels en stenen. Het zwavelhoudende water stroomt hier met een temperatuur van meer dan 40 graden Celsius in zee.

foto album

Embros thermen tips

De natuurlijke spa van Embros is gratis te bezoeken en in directe omgeving zijn er geen voorzieningen of restaurants. In de zomer kan het hier erg druk zijn en nodigen de thermen niet uit om in te relaxen. Probeer in deze maanden of ’s morgens vroeg te gaan of aan het einde van middag en het begin van de avond voor een warm bad.

Het warme water komt via een smalle stroom uit de rotsen en ook vanuit de bodem van het komvormige bad. Vooral dichtbij de rotsen is het bad erg warm, meer dan 40 graden, en de meeste mensen zitten aan de zeezijde bij de rotsen of in het midden van het bad.

Meer Griekenland aanbiedingen