Psalidi

Psalidi is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Kos. Het ligt in het oosten van Kos op een paar kilometer van Kos-stad. Langs de hoofdweg vind je luxe hotels met een privé strand of beach bars met luxe strandstoelen met zonneschermen en parasols. In de buurt van de grote hotels zijn reisbureaus voor excursies en auto- en fietsverhuur, souvenirwinkels en kleine supermarkten. De badplaats wordt gezien als een buitenwijk van de hoofdstad van het Griekse eiland.

Psalidi op Kos is vakantie in luxe hotels in een rustige omgeving

Het strand van Psalidi is meest bedekt met kiezels en niet zandkleurig maar grijs getint. De zeebodem loopt vrij snel af, maar je kunt hier dichtbij de kust al prachtig snorkelen. De onderwaterwereld is hier fraai en leren duiken is een andere optie op de bestemming bij een erkende duikschool. De meeste faciliteiten op of aan het strand zijn van de luxe hotels zelf en vaak gebaseerd op de all inclusive formule.

Het nachtleven in Psalidi vindt plaats in de grote hotels zelf. Ze verzorgen elke avond entertainment in de lobby of buiten bij het zwembad. Binnen is de bar, vaak met muziek, geopend voor de gasten tot na middernacht. Hotel Ramira Beach van de Griekse keten Mitsis is een voorbeeld van een populair hotel in Psalidi. Voor discotheken moet je naar Kos stad. Hier vind je genoeg uitgaansgelegenheden in barstreet en little barstreet.

foto album Kos

Psalidi tips

Uitzicht op Turkije vanaf Psalidi

Uitzicht op Turkije vanaf Psalidi beach

Als Psalidi je vakantiebestemming is mag een fiets eigenlijk niet ontbreken. Voor vijf euro per dag huur je al een fiets, kan vaak bij het hotel zelf, en fiets op een heus fietspad naar Kos stad. Een mooie fietsroute langs het water en de jachthaven van Kos stad. Eenvoudig om te fietsen en binnen 25 minuten sta je in het centrum van Kos stad.

Ook leuk is om naar de Embros thermen te fietsen al is deze route wat minder eenvoudig. Met kleinere kinderen is het aan te raden op de stadsbus te nemen naar de Embros thermen. Een prima en goedkoop alternatief voor de fiets en de bushaltes zijn vaak voor de grotere hotels zelf.

In oktober en in april heb je kans dat je flamingo’s kunt zien in het natuurgebied in Psalidi met een zoutmeer. De flamingo’s overwinteren hier namelijk.

Meer Griekenland aanbiedingen


Psalidi stranden

Voor het strand hoef je niet op vakantie te gaan naar Psalidi. Dan zijn de zandstranden van Tigaki en Lambi veel mooier. Wel is het strand in Psalidi vrijwel overal erg goed georganiseerd. De hotelketens verzorgen het strand voor deur goed en alle faciliteiten zijn hier aanwezig. Richting Kos stad vind je langs de kust een paar kleine en rustige beachclubs.