Agia Pelagia

Agia Pelagia is een veelzijdige vakantiebestemming op het Griekse eiland Kreta. Het ligt langs de noordkust op 29 kilometer ten westen van de luchthaven van Heraklion. De E75 snelweg van Heraklion naar Rethymnon en Chania loopt hier vlak langs en de badplaats is eenvoudig en goed te bereiken. Er is een goede busverbinding met de stad Heraklion.

Agia Pelagia is een moderne vakantiebestemming op het eiland Kreta

Agia Pelagia heeft alles wat een moderne toerist nodig heeft tijdens zijn of haar vakantie. Restaurants, hotels en bars in overvloed en meerdere fraaie en georganiseerde stranden. Zowel overdag als ’s nachts is hier van juni tot en met september genoeg te beleven.

Het hoofdstrand van Agia Pelagia is zeer goed georganiseerd en een zandstrand. Een langgerekt strand met alle mogelijke voorzieningen en de meeste hotels liggen hier dicht in de buurt. Andere kleinere stranden in mooie baaitjes zijn Fylakes en Diana beach.

foto album Kreta

Agia Pelagia tips

Je kunt voor de kust van Agia Pelagia prachtig duiken in het heldere water. Een tip als je op vakantie bent hier om bij de lokale duikschool een (proef)duik te maken of te gaan snorkelen.

Aan het hoofdstrand van de badplaats vind je verschillende tavernas. Socrates restaurant is een tip om wat te gaan drinken of eten. Het terras loopt door tot aan het strand, is overdekt en je hebt een prachtig uitzicht over de baai en de zee.


Agia Pelagia stranden

Agia Pelagia kreta hidden beaches

Kleine fraaie stranden bij Agia Pelagia

Het hoofdstrand van Agia Pelagia is het drukste strand van de badplaats. Een lang zandstrand, maar bijna overal vrij smal en georganiseerd. Het strand staat vol met parasols en ligbedden en je kunt bijna alle watersporten beoefenen. Er is in Agia Pelagia ook een duikschool.

Diana beach is het kleinste strand van Agia Pelagia en veel minder druk dan het hoofdstrand. Bij veel wind kun je beter een ander strand kiezen tijdens je vakantie. Fylakes zijn kleine baaitjes met prachtig groen zeewater. Niet eenvoudig te bereiken, maar zeker de moeite waard. Je vindt Fylakes beaches op loopafstand van Agia Pelagia iets ten noorden van het hoofdstrand.

Als je met de kinderen op vakantie bent is Ligaria beach een tip om hee te gaan. Een mooie beschutte baai met een even zo mooi zandstrand en helder zeewater op een kilometer wandelen in de oostelijke richting. Wat minder druk dan Agia Pelagia en westzijde van de baai is het meest beschermd tegen de wind. Bovendien vind je op en langs het strand de nodige voorzieningen als tavernas, strandbedden en parasols.

Wat zijn jouw tips voor Agia Pelagia?