Agia Pelagia

Agia Pelagia is een veelzijdige vakantiebestemming op het Griekse eiland Kreta. Het dorp ligt langs de noordkust op 29 kilometer ten westen van de luchthaven van Heraklion. De E75 snelweg van Heraklion naar Rethymnon en Chania loopt hier vlak langs en de badplaats is eenvoudig en goed te bereiken. Er is een goede en voordelige busverbinding met de stad Heraklion

Agia Pelagia is een moderne vakantiebestemming op het eiland Kreta

Agia Pelagia heeft alles wat een moderne toerist nodig heeft tijdens zijn of haar vakantie. Restaurants, hotels en bars zijn er genoeg en meerdere fraaie en georganiseerde stranden in de directe omgeving. Ligaria beach is hiervan voorbeeld. Aan het einde van het hoofdstrand staat een witte kapel met archeologische vondsten van Apollonia. Op loopafstand van het centrum vind je grote en luxe resorts en in het kustplaatsje Mononaftis.

Het hoofdstrand is zeer goed georganiseerd en bedekt met fijn zand. Een langgerekt strand met alle mogelijke voorzieningen en de meeste hotels liggen hier dicht in de buurt. Andere kleinere stranden in mooie baaitjes zijn Fylakes en Diana beach. Een wandeling kun je maken naar de Agia Pelagia kerk op een kilometer lopen van het centrum landinwaarts. Je huurauto of scooter kun je parkeren op de plaatselijke parking aan de zuidzijde van het hoofdstrand.

foto album Kreta

Agia Pelagia tips

Ligaria beach bij Agia Pelagia

Ligaria beach bij Agia Pelagia op Kreta

Je kunt voor de kust van Agia Pelagia prachtig duiken in het heldere zeewater. Een tip als je op vakantie bent hier om bij de lokale duikschool een proefduik te maken of om hier ergens bij rotsen te gaan snorkelen.

Aan het hoofdstrand van deze badplaats vind je meerdere taverna’s. Socrates restaurant is een tip om wat te gaan drinken of eten. Het terras loopt door tot aan het strand, is overdekt en je hebt een prachtig uitzicht over de baai en de zee.

Wandel ook door naar Ligaria beach. Dit gedeelte van Agia Pelagia ligt in een natuurlijke komvormige baai en heeft een mooi zandstrand. Lees ook ons artikel met 5 tips voor je vakantie naar Agia Pelagia voor je naar Kreta afreist.

Meer Griekenland aanbiedingen


Agia Pelagia stranden

Agia Pelagia kreta hidden beaches

Kleine fraaie stranden bij Agia Pelagia

Het hoofdstrand van Agia Pelagia is het drukste strand van de badplaats. Een lang zandstrand, maar bijna overal vrij smal en georganiseerd. Het strand staat vol met parasols en ligbedden en je kunt bijna alle watersporten beoefenen. Er is in Agia Pelagia ook een duikschool.

Diana beach is het kleinste strand van Agia Pelagia en veel minder druk dan het hoofdstrand. Bij veel wind kun je beter een ander strand kiezen tijdens je vakantie. Fylakes zijn kleine baaitjes met prachtig groen zeewater. Niet eenvoudig te bereiken, maar zeker de moeite waard. Je vindt Fylakes beaches op loopafstand van Agia Pelagia iets ten noorden van het hoofdstrand.

Als je met de kinderen op vakantie bent is Ligaria beach een tip om hee te gaan. Een mooie beschutte baai met een even zo mooi zandstrand en helder zeewater op een kilometer wandelen in de oostelijke richting. Wat minder druk dan Agia Pelagia en westzijde van de baai is het meest beschermd tegen de wind. Bovendien vind je op en langs het strand de nodige voorzieningen als tavernas, strandbedden en parasols.

Agia Pelagia vakanties

Agia Pelagia is een populaire vakantiebestemming. Je kunt met een pakketreis, vlucht met accommodaties en soms inclusief huurauto, in het gezellige dorp aan de kust verblijven. Een reis van een week wordt het meest geboekt, maar twee weken kan natuurlijk ook. Er is namelijk genoeg te zien en doen in de omgeving. Begin april start in Agia Pelagia het zomerseizoen en tot ver in oktober verwelkomen inwoners hier graag toeristen.

Je hebt de keuze om vakantie te vieren in een studio, appartement, hotel of zelfs een eigen villa. Studio’s en appartementen liggen in of dichtbij het centrum en villa’ en luxe hotels liggen vaak een stukje van het centrum af. Kijk voor het complete aanbod van Sunweb in Agia Pelagia en Eliza was here.