Xerokambos

  Xerokambos, ook wel Xerokampos genoemd, is een prachtige kleine bestemming in het uiterste zuidoosten van Kreta. Een langgerekte kustplaats die in opkomst is. Hier vind je prachtige stranden Als Mazida Ammos Beach, Alona beach en Alatsolimni beach. Een plek op Kreta in Griekenland waar strandliefhebbers zich prima zullen vermaken. Het ligt ver weg van de massa, maar hier kun je zeker overnachten in een kleinschalig appartement, studio of hotel.

  Xerokambos heeft de mooiste verborgen stranden op Kreta

  Xerokambos heeft meerdere tavernes en kruideniers. Absoluut geen massatoerisme. De afstand naar Zakros is 12 kilometer en Sitia ligt 45 kilometer in noordwestelijke richting. De meeste toeristen komen hier in de zomer met de auto vanuit bijvoorbeeld Makris Gialos. Je kunt een bezoek aan Xerokambos prima combineren met de opgravingen van het Minoïsche paleis in Kato Zakros. Dit is een kwartiertje rijden hiervandaan. In het voor- en naseizoen kun je gemakkelijk een strand als dat van Alatsolimni helemaal voor jezelf hebben.

  In het vrij ruige, maar dorre bergmanschap in de omgeving vind je verschillende kloven en ook grotten. Bijvoorbeeld de Katsounaki kloof van anderhalve kilometer met smalle stukken van slechts vijf meter breedte. Je kunt deze Katsounaki-kloof ook bewandelen. Op 29 augustus vieren de inwoners van Xerokambos jaarlijks Panigiri. Dit is een lokaal festival ter ere aan St John.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen