Palekastro

  Palekastro is een traditioneel dorp in het uiterste noordoosten van Kreta. Een goede uitvalsbasis om de mooiste stranden, zoals Vaï beach, te ontdekken en bijvoorbeeld het Minoïsche paleis van Zakros. Het dorp ligt 16 kilometer van de Kretenzische stad Sitia en slechts zeven kilometer van het palmenstrand van Vaï. Paleokastro is pas in 1850 gesticht en is echt een plaats voor rustzoekers en natuurliefhebbers met een gezellig centraal plein.

  Paleokastro is een rustige uitvalsbasis voor Oost-Kreta

  Het openbaar vervoer is best goed te noemen in Palekastro. Er zijn namelijk busdiensten naar Sitia, Zakros en natuurlijk het beroemde strand van Vai. In het dorp vind je voornamelijk pensions waar je kamers kunt huren om te verblijven. Absoluut geen massatoerisme hier en de 1.300 inwoners van het plaatsje wonen hier gemoedelijk en leven voornamelijk van de landbouw. Kouremenos Beach, op drie kilometer afstand, is populair bij wind- kitesurfers en toeristen gebruiken Paleokastro graag als uitvalsbasis hiervoor. 

  Het folklore museum van Palekastro is bezienswaardig in het dorp. Highlights in de omgeving zijn de vele fraaie stranden, maar ook de archeologische site van Rousso Lako en de Hohlakies kloof voor wandelliefhebbers op vijf kilometer afstand. Het Toplou-klooster is ook een bezoek waard, net als het wijnhuis ernaast.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen