Frangokastello

  Frangokastello is een badplaats aan de zuidkust van Kreta en ligt in het departement Chania. Vanaf Chora Sfakion is het een kwartier rijden, zo’n 20 kilometer, naar Frangokastello. Het plaatsje is vooral bekend van de (restanten) grote burcht die hier op het strand staat. Een plaatje van de vroegere ansichtkaarten en tegenwoordig de grote trekpleister van deze toeristische bestemming.

  De burcht van Frangokastello staat tot op het zandstrand

  Het fort Frangokastello werd in 1371 door de Venetianen gebouwd. Vanaf de buitenkant is het imposant echter binnenin is weinig te zien. De kantelen verklappen dat het een oude burcht is. In 1828 vond hier een belangrijke slag plaats en de Turken werden verslagen. Het strand voor de burcht is een mooi zandstrand en de zeebodem loopt langzaam af. Geschikt voor gezinnen met kleine kinderen dus. Vanaf het strand kun je een mooie foto maken van het Frangokastello. In de directe omgeving verschillende kleinschalige accommodaties en de taveernes.

  Frangokastello is ook bekend van het fenomeen “Drosoulites”. Tijdens mistige schemeringen in de maand mei zouden hier dan schimmen van soldaten te zien zijn. Dat maakt het oude kasteel mysterieus.

  De toegang tot het oude fort is gratis. Van en naar Fangokastello rijden bussen met bestemmingen Chora Sfakion, Plakias en Rethymnon. Diensten rijden van mei tot en met oktober doordeweeks meerdere keren. In het weekend zijn er beperkte busdiensten.

  foto album Kreta

  Bekijk alle aanbiedingen