Stalos

  Stalos is de eerste vakantiestemming als je vanuit Chania naar het westen trekt op Kreta. Het vormt eigenlijk één geheel met Agia Marina en verderop het toeristische Platanias. De afstand tot het centrum van de stad bedraagt acht kilometer. Het dorp is eigenlijk in tweeën gesplitst met het oude gedeelte Ano Stalos in het achterlandschap en het nieuwe gedeelte Kato Stalos aan de kust. 

  Stalos is een kleine badplaats bij Chania op Kreta

  In het oude gedeelte van Stalos is het een tip om een keer wat te gaan eten. Je vindt hier meerdere authentieke tavernes en je zit grotendeels tussen de locals. Het okerkleurige zandstrand is de grote toeristische trekpleister en de ligging van het vakantiedorp dichtbij de op één na grootste stad van Kreta is ook aantrekkelijk. Op het strand kun je op meerdere plaatsen tegen betaling ligbedden en parasols huren en hebben bars en tavernes hun terrassen tot aan het strand.

  Om naar de stad te gaan kun je eenvoudig gebruik maken van het openbaar vervoer. De stadsbussen vertrekken vanaf verschillende plaatsen aan de hoofdweg en van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Op acht kilometer afstand ligt het waterpark Limnoupolis en is een leuk dagje uit.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen