Gerani

  Gerani is een kleine opkomende vakantiebestemming in het noordwesten van Kreta. Het ligt op 15 kilometer rijden van de stad Chania direct aan de kust. Een klein dorp met weinig voorzieningen, maar mooie en veelal nieuwe accommodaties. Voor meer restaurants en winkels ga je naar Platanias op een paar kilometer rijden of lopen. Palio Gerani is oude dorp en licht landinwaarts aan de andere kant van de snelweg.

  Voor een rustige vakantie ga je naar Gerani op Kreta

  Gerani loopt geleidelijk over in de kustplaats Maleme. Leuk om te bezoeken is het prachtige Manousakis wijnhuis op 12 kilometer landinwaarts. Proef hier de lokale Notos wijnen op het fraaie terras. Ook leuk is de micro-brouwer van Cretan beer. Hier kun je de lokale bieren van het label Charma proeven en natuurlijk kopen. De bierbrouwer vind je op 10 kilometer rijden van deze kustplaats.

  Het zand- en kiezelstrand van Gerani is eindeloos en wordt regelmatig bekroond met een Blue Flag. Op het strand leggen zeeschildpadden hun eieren en vrijwilligers kaderen hun nesten af om te zorgen dat toeristen er niet op gaan liggen. Bij accommodaties worden ligbedden en parasols verhuurd. Echter is het grootste deel van het strand is niet georganiseerd en overal vrij toegankelijk.

  foto album Kreta

  Bekijk alle aanbiedingen

  Wat zijn jouw tips voor Gerani?