Gouverneto klooster

  Het Gouverneto klooster vind je op het schiereiland Akrotiri in het noordwesten van Kreta. Dit klooster ligt 20 kilometer rijden van de stad Chania. Een bezoek aan dit kloosters kun je goed combineren met een wandeling naar het Katholiko klooster. Voor € 4,- per persoon kun je het klooster bezichtigen. Bij de parkeerplaats voor Gouverneto houdt de weg ook op. Om verder te gaan naar uiteindelijk de Katholiko baai, dien je dus te voet te gaan.

  Gouverneto klooster is een klein klooster op schiereiland Akrotiri

  In 1537 is dit Gouverneto klooster gebouwd. Het heeft de vierkante vorm van een fort en op twee hoeken staat ook een toren. Het is niet te vergelijken met het grotere Agia Triada klooster op vier kilometer afstand, want dat klooster is indrukwekkender en veel beter onderhouden. De openingstijden zijn beperkt, want bijvoorbeeld op woensdag en vrijdag is het gesloten. De overige dagen is het beperkt geopend voor publiek van 09:00 tot 12.00 uur en van 17:00 tot 19:00 in de zomermaanden. In het weekend is dit klooster in de ochtend een uurtje eerder gesloten. Je hebt dus een beetje geluk nodig om hier op de bonnefooi naar binnen te kunnen gaan.

  In het midden, beschermd door de muren van het klooster, staat een typisch Orthodoxe kerk. Niet alleen in 1765, maar ook tijdens de Tweede Wereldoorlog is het Gouverneto klooster behoorlijk beschadigd geraakt. Eigenlijk is dit nooit helemaal hersteld. Vandaar ook dat hit klooster minder aantrekkelijk is om te bezoeken dan de andere twee eerder genoemde kloosters op Akrotiri.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen