Piskopiano

Piskopiano is een bergdorpje en vakantiebestemming op Kreta. Het ligt op 25 kilometer rijden van de internationale luchthaven van Heraklion en op twee kilometer van de badplaats Chersonissos. De gezellige straat loopt dwars door het dorp heen en loopt over in het naburige Koutouloufari. Vanaf verschillende terrassen van restaurants heb je een fraai uitzicht op de kuststrook van Hersonissos. Appartementen en hotels worden in en rondom het dorp aangeboden voor vakanties.

Piskopiano is een gezellige vakantiebestemming op Kreta

De kerk Eisodia Theotokou uit 1860 ligt in het centrum van Piskopiano. Voor deze kerk ligt een pleintje. Ook in het centrum vind je een fraai aangelegde Griekse tuin met blauwe stoeltjes en geverfde bloempotten. Hier tegenover ligt taverne David Vegera voor Griekse mezzes. Een tip om te gaan eten tijdens je vakantie op Kreta. In een 19e eeuwse olijfmolen is het Menelaos Parlamas Museum of Rural Life gevestigd. Dit culturele museum is in 1988 opgericht en om het te bezoeken dien je bij locals de openingstijden te vragen.

Piskopiano is een vakantiebestemming voor echtparen en gezinnen. De hoofdstraat is gezellig met café’s, tavernes, winkeltjes en restaurants. Smalle steegjes hierachter laten het authentieke karakter van het bergdorpje zien en zijn rustgevend. Tip: in april en mei is het nog lekker rustig en kan de temperatuur overdag al oplopen tot 25 C met de nodige zonuren. In de maanden september en oktober is het met gemiddelde waardes overdag in Piskopiano van zo’n 27 C heerlijk nazomerweer.

foto album Kreta

Piskopiano tips

Piskopiano vakantie de kerk

Piskopiano vakantie – kerk in het centrum

Je wandelt via de hoofdstraat zo het aangrenzende dorp Koutouloufari in. Een leuke wandeling langs gezellige terrasjes voor ’s avonds. Er zijn meer eetgelegenheden in Koutouloufari dan in Piskopiano en ook voor de afwisseling tijdens je vakantie is het een tip om een stukje hierheen te gaan wandelen. Voor stranden in de buurt kun je richting Anissaras rijden. Op het grote brede zandstrand is altijd een plekje vrij en tussen Hersonissos en Anissaras liggen, verscholen tussen de rotsen, kleine kiezel- en zandstranden met azuurblauw zeewater.

Als je een huurauto hebt is het een tip om het achterlandschap in te rijden. Neem de route via de bergdorpen Mohos en Krasi naar de Lassithi hoogvlakte. Maak onderweg een stop bij het klooster Panagia Kardiotissas en geniet onderweg van de fraaie vergezichten die je hebt op de kustlijn en het Aposelemi meer met de grote stuwdam.

Meer Griekenland aanbiedingen


Piskopiano restaurants

David Vegera taverna in Piskopiano

Pikopiano vakantie – David Vegera taverna

Piskopiano, Koutouloufari en Palia Chersonissos staan bekend om hun traditionele restaurants en tavernes. Als je houdt van de Griekse keuken kun je hier uitstekend terecht in één van de gezellige en goede eetgelegenheden.

David Vegera is een kleine mezzedakia, hier staan Griekse mezze op de menukaart, en ligt aan de hoofdstraat in het centrum van het plaatsje. Een ruime keuze uit lokale mezze en bovendien zeer betaalbaar. De bediening is vlot en de porties zijn groot. Een tip om te gaan eten als in je Piskopiano of een bestemming in de directe omgeving op vakantie bent. Het restaurant is populair en zeker in de zomermaanden kan het hier druk zijn.