Koutouloufari

Koutouloufari is een traditionele vakantiebestemming in het noorden van Kreta. Het ligt dichtbij Chersonissos en het dorpje Piskopiano en op zo’n 25 kilometer van de internationale luchthaven van Heraklion. Alles in Koutouloufari straalt gezelligheid uit met smalle steegjes vol terrasjes en winkeltjes. De architectuur in het oude gedeelte van het dorp is traditioneel en komt oorspronkelijk uit deze regio. Diverse appartementen met zwembad worden hier aangeboden. Pilot’s Villas is een tip en het dorp is een prima alternatief voor het drukkere Chersonissos om te verblijven tijdens je vakantie.

Genieten van gezelligheid en traditionele restaurants in Koutouloufari

Koutouloufari is gebouwd tegen de berg Charakas. Je hebt een fraai uitzicht vanaf de terrassen in het dorp op het nieuwe en lager gelegen gedeelte Chersonissos. In het bergdorp vind je diverse appartementen, studio’s, hotels en ook luxere accommodaties om te verblijven tijdens je vakantie. De faciliteiten zijn hier prima voor toeristen met supermarkten, winkels en volop keuze uit restaurants en tavernes. In de meeste restaurants serveren ze traditioneel Griekse gerechten en het is dan ook een tip om hier te gaan eten. Ook als je in Malia of Hersonissos verblijft tijdens je vakantie.

Een wandeling door het centrum van Koutouloufari is altijd een aanrader. Zowel ’s morgens als ’s avonds is er altijd wel iets te beleven. Doorslenteren naar het naburige dorpje Piskopiano gaat ongemerkt. De kerk Agios Vasileios uit 1840 kun je bezichtigen. Rahati Cafè Patisserie Bistro ligt centraal in het dorp en is een tip voor een kop koffie met iets lekkers.

Op vakantie gaan naar Koutouloufari kun je georganiseerd van april tot en met oktober. Gemiddeld loopt de temperatuur overdag in april al op tot 21 C, in mei tot 24 C en in juni zelfs tot al meer dan 28 C. Neerslag is in juni, juli en augustus in deze vakantiebestemming te verwaarlozen. September en oktober zijn nog heerlijke reismaanden om te genieten van de nazomer.

foto album Kreta

Koutouloufari hoe te bereiken

Koutouloufari vakantie op Kreta oude centrum

Koutouloufari vakantie – oud straatje in het centrum

Koutouloufari kun je heel eenvoudig bereiken. Vanaf Hersonissos ligt het ongeveer 1,5 kilometer vandaan en te voet is het goed te doen. Al moet je natuurlijk wel de weg omhoog de bergen in wandelen. Een taxi kan natuurlijk ook of alleen voor de terugreis als je hebt genoten van een heerlijke maaltijd met wat Griekse wijn of een biertje. Voor ongeveer 10 euro sta je weer in het centrum van Chersonissos.

In het dorp zelf zijn de parkeerplaatsen beperkt en bovendien is rijden over de hoofdstraat in de drukke zomermaanden ook niet eenvoudig. Vanuit Heraklion of Agios Nikolaos kun je Koutouloufari bereiken via de nieuwe snelweg.

Meer Griekenland aanbiedingen


Koutouloufari stranden

Koutouloufari vakantie op Kreta uitzicht op zee

Koutouloufari vakantie – uitzicht op Chersonissos

Koutouloufari zelf heeft geen stranden. Hiervoor kun je het beste naar Anissaras of richting Stalis en Malia rijden. Meer richting de opgravingen van het paleis van Malia is Potamos beach een tip en ten oosten van de badplaats worden de stranden breder en minder georganiseerd.

Bij Anissaras is een breed zandstrand en zijn tevens meerdere kleinere kiezel- en zandstranden als Sarandaris beach. Een tip om te gaan snorkelen tijdens je vakantie. Overdag komen liggen hier de toeristische boten voor anker om hun gasten te trakteren op een verfrissende duik in het heldere zeewater. De meeste hotels en appartementen in Koutouloufari hebben een eigen zwembad voor gasten tijdens hun vakantie.

Koutouloufari restaurants

Koutouloufari vakantie op Kreta blauw en wit

Koutouloufari vakantie – blauw en wit

Als je Mezzes wilt eten, Griekse tapas, dan kun je in Koutouloufari terecht bij meerdere tavernas. Een tip is ouzeri David Vegera in het buurdorp Piskopiano. Een breed assortiment zeer betaalbare Kretenzer mezze. Zeker in het hoogseizoen kan het hier druk zijn. Een tip voor de Griekse keuken is restaurant The Alchemist. Op de menukaart staan authentieke gerechten en zo nu en dan staat oma nog in de keuken. Laat je verrassen door de traditionele en lokale mezzes die hier worden geserveerd.

Voor een terras met een mooi uitzicht op Chersonissos en de zee is restaurant Oniro een tip. Zowel de Griekse keuken als pizza’s worden hier bereid en de prijzen van de gerechten zijn in orde. restaurant Steki is populair bij Nederlanders en herkenbaar aan de Grieks-blauwe stoeltjes.