Mochos

  Mochos is een bergdorp op het eiland Kreta. Het ligt op 15 kilometer van Chersonissos en 10 kilometer rijden van de vakantiebestemming Stalis. Je rijdt door het traditionele dorp op weg naar het Lassithi plateau en het is een tip om gezellig te gaan lunchen of dineren als je in deze regio op vakantie bent. In het kleine centrum vind je op de ‘plateia’ tavernes met terrasjes in de schaduw.

  Mochos is een traditioneel bergdorp op het eiland Kreta

  De Orthodoxe kerk aan het dorpsplein dateert uit 1835 en staat centraal bij alle activiteiten en festiviteiten in Mochos. Je kunt deze kerk ook bezoeken. Er zijn meerdere kapellen te vinden elders in het dorpje, maar deze zijn niet bezienswaardig. Uitzondering is de Agios Nikolaos kapel net buiten het dorp aan de zuidwestzijde. Hier vandaan heb je ook een mooi uitzicht op het dorp en het landschap. Het folklore museum, als het geopend is, is een bezoekje waard. Je huurauto parkeren kan in de zomermaanden hier een uitdaging zijn.

  Van en naar Mohos, zoals het dorp ook wordt genoemd, lopen verschillende wandelpaden. Vanuit Malia start bijvoorbeeld een route over oude ezelspaden van ongeveer drie kilometer naar Mochos. Onderweg heb je mooie uitzichtpunten. Iets te noorden van het dorp vind je op een bergkam nog een oud windmolenpark. Een rijtje van vijf vervallen molens die je kunt bezichtigen.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen