Anissaras

Anissaras, ook wel Anisaras genoemd, is een vakantiebestemming aan de noordkust van het Griekse eiland Kreta. Het ligt twee kilometer ten westen van Chersonissos dichtbij Analipsis en op 23 kilometer afstand van het vliegveld van Heraklion. De laatste vijftien jaar is het gebied hier omgetoverd in een toeristische trekpleister en een verlengstuk van de naburige badplaats Hersonissos.

Anissaras op Kreta heeft luxe resorts en een fraai lang zandstrand

De stranden van Anissaras zijn lang, bedekt met zand en trekt ook toeristen vanuit Chersonissos. Langs de kust is een soort duinvorming ontstaan en op een gedeelte van het strand staan houten parasols. Deze vakantiebestemming heeft geen (authentiek) centrum, maar bestaat grotendeels uit luxe all-inclusive resorts. De voetgangerszone langs het strand loopt voor deze hotels langs. Een wandeling langs de kust naar Chersonissos is de moeite waard. Onderweg kom je langs fraaie kiezelstrandjes als Sarandaris beach en Limanakia beach.

Anissaras is een prima bestemming voor een relaxte vakantie.Voor de kust zijn verschillende zones waar je goed kunt duiken. Op de kaap staat een witte kapel Agios Giorgos genaamd en is naast de prachtige zandstranden noemenswaardig. Restaurants, bars en winkels vind je in Chersonissos. Een treintje rijdt regelmatig van en naar deze badplaats.

foto album Kreta

Anissaras tips

In de omgeving van Anissaras kun je prima mountainbiken. Een tip om te doen tijdens je vakantie als je wat activiteiten wilt ondernemen. Zo start er een fietsroute in Chersonissos in het dorp Avdou van 31 kilometer lengte naar het Lassithi plateau. Het hoogste punt van deze fietstocht is 451 meter en de route gaat alleen over asfaltwegen. Neem hiervoor ongeveer twee uur de tijd.

Meer Griekenland aanbiedingen


Anissaras bezienswaardigheden

Anissaras vakantie het lange zandstrand

Anissaras vakantie – het lange zandstrand

In Anissaras zelf is niet veel te bezichtigen. Het strand en de mooie zonsondergang die je hier kunt zien zijn wel de hoogtepunten. Het traditionele dorp Koutouloufari, Oud Chersonissos en Oud Malia zijn zeker een bezoekje waard.

Bovendien kun je het Lychnostatis museum bezichtigen net buiten Chersonissos in de richting van Stalis. Een openlucht museum met lokale tradities en culturele erfgoederen. Ook leuk voor de kinderen. In Gournes is het Crete Aquarium leuk, ook met de kinderen, om te bezoeken. In het grote zee-aquarium leven dieren en planten net als in de zee bij Kreta.

Anissaras stranden

Anissaras rotskust met verborgen stranden

Anissaras vakantie – rotskust richting Chersonissos

Voor het grote Club Lyttos beach hotel is het strand van Anisaras een Blue Flag beach. Het zandstrand is hier 480 meter breed, meestal 40 meter breed en goed georganiseerd. Strandbedden en parasols genoeg en je kunt de meeste watersporten beoefenen.

Het zandstrand van Anissaras is kunstmatig aangelegd en hierlangs loopt een wandelpad. Eigenlijk tussen de luxe resorts en het strand in en aangenaam voor een wandeling langs de kust of tijdens de zonsondergang. Richting Chersonissos veranderd het lange zandstrand in kleine baaitjes met verborgen stranden. Een mooie plek om te gaan snorkelen of duiken.