Agios Nikitas

Agios Nikitas is een klein vissersdorpje gelegen aan de westkust van het Griekse eiland Lefkas. Het ligt op 13 kilometer ten zuid westen van Lefkas stad en heeft 30 vaste inwoners. De meeste zijn visserman van beroep en hun boten liggen op het strandje of dichtbij dit strand. In de zomer is het hier een stuk drukker, zijn er voor toeristen de nodige voorzieningen en kun je genieten van verse vis in de restaurants. Een populaire vakantiebestemming op Lefkada met in de omgeving schitterende stranden als Milos beach en Pefkoulia beach.

Ga met een bootje naar het strand van Milos vanuit Agios Nikitas

Agios Nikitas kun je met de groen bus vrij eenvoudig bereiken vanuit Lefkas stad. Deze busdienst rijdt door langs het populaire zandstrand van Kathisma op een paar kilometer afstand van Agios Nikitas. Met een huurauto ben je in de badplaats in een kwartier rijden vanuit de hoofdstad van het eiland.

Vanuit Agios Nikitas kun je prima met de fiets de omgeving verkennen. Ook om te gaan wandelen vind je verschillende opties in Agios Nikitas en de nabije omgeving. Allemaal mooi groen en met  mooie uitzichten op de zee en de kustlijn van Lefkas. Bezienswaardig is de kerk St. Nikitas direct aan zee.

foto album

Agios Nikitas tips

Agios Nikitas is een prima bestemming op Lefkas voor wandelaars en fanatieke fietsers. In het achterlandschap zijn er meerdere wandelroutes en kun je ook op de fiets mooie tochtjes maken. Probeer met de fiets de drukke kustweg te vermijden. Zoals op zoveel wegen in Griekenland zijn automobilisten vaak niet voorbereid op fietsers op de rijbaan en bijbehorende snelheid.

Meer Griekenland aanbiedingen


Agios Nikitas stranden

In de directe omgeving van Agios Nikitas vind je zeer fraaie zandstranden. Milos beach ligt iets ten zuiden van het vakantiedorp en kun je te voet bereiken na een wandeling van ongeveer 20 minuten of je kunt ervoor kiezen om een bootje te nemen. Een prachtig strand. Iets ten noorden van Agios Nikitas ligt Pefkoulia beach. Het strand is ongeveer twee kilometer lang en op sommige plaatsen meer dan 30 meter breed. Pefkoulia kun je wel met de auto zelf bereiken.