Kathisma

Kathisma is een schitterend strand langs de westkust van het eiland Lefkas. Het is één van de fraaiste stranden van Lefkada en al jarenlang een Blue Flag Beach. Kathisma beach ligt op 16 kilometer rijden van Lefkas stad, op 33 kilometer van Nidri en drie kilometer van Agios Nikitas. Bij Agios Nikitas is de kustlijn al erg mooi met veel groen langs de kust en schitterende kleuren blauw zeewater van de Ionische Zee.

Kathisma is het best georganiseerde strand van Lefkas

Kathisma is een zeer georganiseerd zandstrand tijdens de zomerperiode van eind mei tot en met eind september. In de herfstvakantie kun je hier overigens best als enige rondwandelen en genieten van de nazomer. Het zandstrand is 1.500 meter lang en maximaal 70 meter breed en je vindt hier genoeg ligbedden, parasols, beach bars, restaurants, tavernes en watersportmogelijkheden.

Op sommige delen van het strand is er beach service van de beach club en hoef je niet van je strandstoel af om een drankje te halen. Kathisma is zonder twijfel het best georganiseerde strand van het Griekse eiland met in de zomer verschillende evenementen en altijd muziek. Je auto kun je aan het strand parkeren, tenminste als er plaats vrij is.

foto album

Kathisma tips

Kind aan het spelen op Kathisma beach Lefkada

Eindeloos speelplezier op Kathisma beach

Copla beach bar is en populaire plek langs het strand. Regelmatig heeft de beach bar evenementen zorgen DJ’s voor heerlijk muziek. Zo draaide hier in augustus 2013 bijvoorbeeld Jeroen van Inkel nog zijn favoriete tracks. “Copla” is het hout wat is aangespoeld op het strand en Copla beach bar is hier dan ook zoveel mogelijk van gemaakt met uiteraard een zwembad.

Areia club en restaurant is een andere trendy spot direct aan het strand van Kathisma. Dit is een beach restaurant en lounge bar en je kunt hier voor eten en drinken terecht van vroeg in de ochtend tot ’s avonds laat.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kathisma stranden

Kathisma is voor een deel een Blue Flag beach. Het onderscheiden gedeelte heet Kathisma 1 en is gelegen voor de beach clubs. De rest van het lange zandstrand is overigens van dezelfde kwaliteit en je zult het verschil zelf eigenlijk niet merken.

Het strand van Kathisma is prima voor kinderen. Wel moet je goed opletten bij de zee. De bodem loopt vrij snel af en de zee kan hier ruw zijn met enige golfslag.