Perigiali

  Perigiali is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Lefkas. Het kustplaatsje ligt een paar kilometer van de populaire badplaats Nidri en 14 kilometer van Lefkas-stad. In het haventje dobberen vissersbootjes en langs de kust vind je meerdere kleine kiezelstranden met kristalhelder zeewater. Voor de kust ligt het eiland Sparti. De watervallen van Nidri (Rachi) liggen op zeven kilometer afstand en zijn een tip voor dagje uit.

  Perigiali is een rustig kustplaatsje op het eiland Lefkas

  Huur een bootje in Perigiali of Nidri tijdens je vakantie en ga naar de talloze groene eilandjes voor de kust. Het eiland Skorpios is privé-eigendom en mag je niet op, maar het grotere Meganisi wel. Hier kun je je anker uitgooien in rustige baaitjes met kiezelstranden en een duik nemen in het kraakheldere zeewater. Voor restaurants, tavernes en winkeltjes kun je het beste naar het naburige Nidri gaan.

  Vanaf de luchthaven van Preveza bedraagt de afstand tot aan Perigiali 37 kilometer en reken met een huurauto op een reistijd van ongeveer een uur. De beste reistijd om hier op vakantie te gaan zijn de maanden mei tot en met oktober. In mei is alles prachtig groen en de waterval van Rachi op zijn mooist. De ligging van het dorp is centraal en je kunt gemakkelijk naar de bezienswaardigheden en fraaie stranden op Lefkas afreizen.

  foto album Lefkas

  Meer Griekenland aanbiedingen