Vliegveld Aktion

Het vliegveld van Aktion Preveza ligt in Epirus op het vasteland van Griekenland. De luchthaven voor het eiland Lefkas en de vakantiebestemming Parga. IATA gebruikt de internationale afkorting PVK voor Aktion Airport. Deze code vind je terug op bagagelabels en bij vluchtgegevens. Aktion airport ligt vier kilometer ten zuiden van de stad Preveza en twee kilometer ten noorden van het stadje Aktio. Iets ten zuiden van de toltunnel aan de E952 snelweg.

Vliegveld Aktion is voor Parga en het Griekse eiland Lefkas

Aktion Preveza Airport is operationeel sinds 1968 en van oorsprong een militaire basis. Nog steeds wordt het vliegveld gebruikt voor militaire doeleinden. Je mag hier dus ook geen foto’s maken. Het vliegveld van Aktion heeft één landingsbaan van 2.871 meter en er is plaats voor vier vliegtuigen. De meeste vliegtuigen die hier landen zijn Airbussen van het type A300 en Boeings 737. Veelal ingezet als internationale charters ingezet voor vakanties in de maanden van april tot en met oktober. Jaarlijks komen er tussen de 175.000 en 200.000 toeristen aan met het vliegtuig op Aktion Airport.

Vanaf Schiphol worden er vluchten naar Preveza uitgevoerd door Transavia. De vliegduur vanaf Nederland bedraagt zo’n twee uur en veertig minuten en de vliegafstand naar Preveza is 1.927 kilometer. Als er iets van de vliegroute wordt afgeweken is deze afstand wat groter en is de vliegduur wat langer. Vliegtickets naar Preveza kun je online boeken.

Epirus foto album

Vliegveld Aktion vakantiebestemmingen

Zoals al geschreven is het vliegveld van Aktio voor zowel Lefkas als Parga de luchthaven. Op Lefkas voor vakantiebestemmingen als Nidri, Lefkas-stad en Lygia en bij Parga ook voor het pittoreske havenplaatsje Sivota. Ook is het de uitvalsbasis om het achterland van Epirus te ontdekken. Bijvoorbeeld de boogbruggen bij het stadje Arta, de Zagoria dorpen en de Vikos kloof.

Vanaf de luchthaven van Aktio zijn en busdiensten van KTEL naar Lefkas-stad, Preveza en Vonitsa. Let op dat de bussen beperkt rijden, zeker niet zo vaak als in Nederland. Een taxi is een andere optie als vervoermiddel. Naar Lefkas-stad kost een taxi-rit ongeveer € 45,- en naar Preveza € 30,-.

Meer Griekenland aanbiedingen


Vliegveld Aktion tips

Het vliegveld bij Preveza heeft binnenlandse vliegverbindingen met Athene via Aegean Airlines. Sky Express verbindt de Ionische eilanden met kleine propellervliegtuigen met elkaar door de lucht, maar ook met Kythira en Heraklion (Kreta). Een tip als je wilt eilandhoppen op de Ionische eilanden. Vliegtickets voor Sky Express kun je online vinden en boeken. Het aanbod is niet heel groot, maar de prijzen voor een plaats in het vliegtuig zijn laag.

Achter de douane van het vliegveld van Aktion kun je belastingvrij shoppen. Het aantal winkels en het aanbod is echter beperkt. Soms doe je er beter aan om je souvenirs als op je vakantiestemming Parga of Lefkas te kopen en in je ruimbagage mee te nemen. Voor handbagage gelden strenge regels wat je wel en niet mag meenemen.