Aquaduct Lesbos

  Het aquaduct op Lesbos een imposant Romeins bouwwerk in de buurt van het dorp Moria. Dit Romeins aquaduct ligt op acht kilometer rijden van hoofdstad Mytilini. Een goed onderhouden archeologische bezienswaardigheid van het Noord-Egeïsche eiland en goed te combineren met een bezoek aan de hoofdstad tijdens je vakantie.

  Aquaduct Lesbos is een Romeins archeologische bezienswaardigheid

  Het Romeins aquaduct is gebouwd in de tweede eeuw na Christus en is meer dan 170 meter lang. In totaal zijn er nog 17 bogen zichtbaar met het hoogste punt op 25 meter. De Romeinen hebben dit aquaduct gebouwd om water van de bronnen bij het dorp Agiasos naar Mytilini te laten stromen. De oorspronkelijk lengte van de waterweg was zo’n 26 kilometer en dagelijks stroomde 175.000 liter zoet water uit de bergen naar de stad. Dit bouwwerk wordt al geruime tijd gerestaureerd en is gemaakt van lokaal grijs marmer. Tijdens een bezoek is het mogelijk dat een gedeelte in de steigers staat.

  De toegang tot het aquaduct is gratis en je auto kun je dichtbij parkeren. Van grote afstand zie je het bouwwerk liggen en als je er eenmaal onderstaat merk je pas hoe groot het eigenlijk is. Er zijn geen voorzieningen bij het aquaduct of in de direct omgeving.

  foto album Lesbos

  Meer Griekenland aanbiedingen