Mandamados klooster

  Het Mandamados klooster, ook wel Taxiarchis monastery, is een bezienswaardigheid op het eiland Lesbos. Dit klooster ligt bij het stadje Mantamados op 36 kilometer ten noorden van Mytilini en 26 kilometer ten oosten van de gezellige havenplaats Molyvos. Niet voor niets wordt het wel het mooiste en belangrijkste klooster van het Noord-Egeïsche eiland genoemd. Zeker gaan bezoeken als je op Lesbos op vakantie bent.

  Mandamados klooster is één van de mooiste kloosters op Lesbos

  Het Taxiarchis klooster ligt buiten het stadje een beetje verscholen tussen de naaldbomen. Rond het jaar 1700 is de kerk van het klooster gesticht en het is toegewijd aan de beschermheilige van het eiland Lesbos. Je kunt het klooster dagelijks bezoeken van 08:00 tot 21:00 uur. Leuk is het café net buiten het klooster met een aangenaam terras onder de bomen. Opvallend is verder de oude Griekse straaljager die hier te zien is.

  Mandamados is overigens een fraai dorp op Lesbos. Het ligt wat hoger in een soort vallei en de oranje puntdaken van de huizen zie je al van veraf. Een echt ambachtsdorp, waar tot op de dag vandaag nog steeds pottenbakkers en kaasmakers zich actief bezighouden met hun eeuwenoude tradities. Bijvoorbeeld de workshop van Stelios Stamatis waar al sinds 1822 ambachtelijk keramiek wordt gemaakt.

  foto album Lesbos

  Meer Griekenland aanbiedingen