Vliegveld Lesbos

Het vliegveld van Lesbos is een internationale luchthaven en heeft de naam “Odysseas Elytis”. De airport ligt in het zuidoosten van het Griekse eiland. De landingsbaan ligt langs zee en heeft een lengte van 2.414 meter en is 45 meter breed. IATA gebruikt de afkorting MJT voor Mytilini Airport. Het vliegveld van Mytilini (Lesbos) is operationeel sinds 1948 en pas in 1980 landde hier de eerste vakantievlucht.

Het internationale vliegveld van Lesbos ligt bij de hoofdstad Mytilini

Van april tot en met oktober zijn er rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar Lesbos. Vliegduur bedraagt ongeveer drie uur en vijfentwintig minuten met een vliegafstand van 2.228 kilometer. Dit is afhankelijk van de route die wordt gevolgen. Transavia vliegt vanaf Amsterdam Schiphol en het hele jaar door zijn er binnenlandse vluchten met Aegean van en naar Athene. Vliegtickets naar Lesbos kun je online boeken bij de betreffende airlines.

In 2014 kwamen er ruim 75.000 internationale toeristen aan met het vliegtuig op Lesbos. Met binnenlandse vluchten waren dit er nog eens 152.000 in datzelfde jaar (bron: HCAA). In de aankomsthal vind je meerdere reisbureaus en reisorganisaties. Ook zijn hier de kantoortjes en balies van autoverhuurbedrijven. Taxi’s staan voor de aankomsthal net als de huurauto’s en touringcars voor de transfers van reisorganisaties naar vakantiebestemmingen en accommodaties op het Griekse eiland.

foto album Lesbos

Vliegveld Lesbos vakantiebestemmingen

Het vliegveld van Lesbos wordt hoofdzakelijk gebruikt voor vakantiebestemmingen op het Griekse eiland zelf als Mytilini, Molyvos en Petra. Andere Griekse eilanden liggen niet direct in de buurt van Lesvos en de grotere als Chios en Limnos hebben een eigen luchthaven.

Meer Griekenland aanbiedingen