Firiplaka beach

  Firiplaka beach is één van de mooiste zandstranden van het Griekse eiland Milos. Het ligt aan de zuidkust van het Cycladen-eiland op 11 kilometer afstand van de havenplaats Adamas en 15 kilometer van de hoofdstad Plaka. De weg ernaartoe is goed en tijdens een bootexcursie naar de grotten van Kleftiko wordt er vaak een zwemstop gemaakt bij dit fraaie zandstrand.

  Firiplaka beach is het mooiste zandstrand van het eiland Milos

  Het strand van Firiplaka beach is grotendeels georganiseerd met parasols en ligbedden. Ook zijn er meerdere horecavoorzieningen om wat te eten of te drinken. Zeker in de zomermaanden kan het druk zijn op het strand en het is dan ook het populairste strand van het eiland Milos. Alternatief is het kleinere maar net zo fraaie strand van Tsigrado op 600 meter afstand of zo’n 10 minuten wandelen.

  Het zeewater is kraakhelder bij Firiplaka en de kwaliteit van het zwemwater is uitstekend. Onder de grote rots in zee voor het strand ligt nog een grot verscholen. De zeebodem loopt langzaam en het strand is geschikt voor families met kinderen. De (vulkanische) rotspartijen achter het strand kleuren in rood, zilver, bruin geel en het geheel met de zee erbij zorgt voor een exotisch aanzicht.

  Milos foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen