Ornos beach

Ornos beach wordt op Mykonos ook wel het familiestrand genoemd. Het ligt in een fraaie baai op een paar kilometer ten zuiden van de hoofdstad Chora. Het zandstrand is grotendeels georganiseerd met luxe strandbedden en vaste parasols. Direct hierachter liggen tavernes met hun terrassen aan het strand. De tafels van taverne Ithaki staan tot aan de ligbedden op het strand. Een prachtige lokatie voor de lunch.

Ornos beach is het familiestrand van het eiland Mykonos

Parkeren is niet toegestaan aan het strand, maar je ziet dat brommers en scooters het bord negeren. Rijd iets verder door en na 150 meter kun je je auto rechts parkeren op de parkeerplaats van een van de hotels.Het strand loop je dan eigenlijk direct vanaf de parkeerplaats op. Ornos beach is prima te bereiken met het openbaar vervoer vanuit Chora. Aan de westkant is het strand minder georganiseerd en kun je met een strandlaken zelf op het strand gaan liggen. Aan de oostkant ligt nog een haventje, vaak vol met vissersbootjes.

Ten noorden van Ornos beach ligt het veel minder populaire Korfos Beach. De baai is zeer fraai en regelmatig liggen hier zeiljachten voor anker. Voor de lunch en diner kun je terecht in restaurant Anixi op het kruispunt met een mooi uitzicht vanaf de loungebar. Kensho boutique hotel en suites is een tip om te verblijven tijdens je vakantie. Vanuit de stad rijdt er in de ochtend vroeg en in de middag een bus naar Agios Ioannis en Ornos. Deze busdienst rijdt het hele jaar door en vertrekt vanuit het Fabrika busstation. Een buskaartje kost tussen de één en drie euro per rit.

foto album Mykonos

Ornos beach stranden

Ornos beach op MykonosHet strand van Ornos beach is ongeveer 400 meter lang en bedekt met lichtgeel fijn zand. In de baai liggen regelmatig luxe jachten en zeilboten voor anker en het zeewater is kraakhelder. Andere fraaie stranden in de buurt zijn die van Platis Gialos en Psarou beach. Twee prima alternatieven voor het zandstrand van Ornos.

Dit zandstrand is kindvriendelijk en ligt in de zomermaanden snel vol met vakantiegangers. Door de ligging aan de zuidkust waait het hier veel minder dan bijvoorbeeld de stranden aan de noord- en westkust van het Cycladen-eiland.

Meer Griekenland aanbiedingen


Ornos beach restaurants

Ornos beach Mykonos vakantie

Ornos beach – vakantie op Mykonos

Voor het Ammos hotel direct aan het strand ligt Kuzina Mykonos een meeting point in de warme zomermaanden. Chefkok Aris Tsanakidis serveert hier heerlijke traditionele en natuurlijke gerechten. Het moderne restaurant ligt aan en op het strand van Ornos en aan de tafeltjes of in de gemakkelijke banken heb je een prachtig uitzicht over de baai. Probeer het sushi menu van Kuzina of de spaghetti met ‘seafood’ en verse tomatensaus. Dat is genieten tijdens je vakantie op Mykonos.