Piso Livadi

  Piso Livadi is van origine een vissersdorp, maar tegenwoordig een havenplaatsje voor toeristen. De vakantiebestemming ligt op 17 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Parikia en fungeert voornamelijk als haven voor excursies naar de eilanden Naxos, Mykonos, Santorini en Koufounisia. Natuurlijk ook voor de lokale visserij. Nog niet zo heel lang geleden was het tevens de haven van de marmergroeven bij Marmara. In het haventje zijn genoeg tavernes, cafĂ©’s en restaurants met terrasjes.

  Piso Livadi is een vakantiebestemming aan de oostkust van Paros

  In de omgeving van Piso Livadi liggen de mooiste stranden van het eiland Paros. Pounta beach is zo’n fraai zandstrand op ligt op een kilometer ten zuiden van deze vakantiebestemming. Hier vind je tevens de Pounda beach club, die vanaf juni is geopend en de grootste is van het eiland Paros. Logaras beach, op 500 meter van de haven, en Nea Chryssi Akti beach (Tserdakia) zijn andere mooie en grote zandstranden in de buurt van de badplaats en trekken in de zomermaanden veel toeristen aan. Ook zijn meerdere beach bars met horecavoorzieningen. 

  De bergdorpen Marmara, Marpissa en Prodomos zijn tips om te bezoeken in de omgeving van Piso Livadi. Een wandeling door het traditionele dorp Lefkes is een must. Ook zijn hier in de omgeving mooie wandelingen te maken. Nog traditionele dorpen, waar voorheen veel marmer werd gedolven uit de marmergroeven in de heuvelachtige omgeving. Witgekalkte huisjes, geplaveide steegjes en blauwe deuren sieren met kleurrijke bougainvillea deze bergdorpjes. Op de lokale camping is het in de zomermaanden gezellig druk.

  foto album Paros

  Meer Griekenland aanbiedingen