Lardos

Lardos is een dorp dichtbij Lindos op het Griekse eiland Rhodos. Een vakantiebestemming met verschillende luxe hotels en villa’s aan zee (hotelzone) en nog een oud karakteristiek dorpscentrum. Het plaatsje ligt op negen kilometer van Lindos, de berg Marmari met een top van 458 meter scheidt de dorpen, en tegen het badplaatsje Pefki aan. Aan deze zuidoost kust van Rodos zijn veel zonuren per jaar en er staat maar weinig wind.

Lardos is een dorpje bij Lindos op het Griekse eiland Rhodos

Midden op het dorpsplein staat een oude fontein. Het water hiervan wordt door de lokale bevolking gebruikt als drinkwater. Aan het plein meerdere kafenions, bars en tavernes. Hier is het eigenlijk altijd wel gezellig. Met de bus kun je meerdere keren per dag naar Rhodos-stad als je wilt.

Zo’n vijf kilometer het achterland in ligt het Moni Ipsenis klooster, ook wel Ypsenis klooster genoemd. Een bezienswaardigheid en geopend van maandag tot zaterdag van vroeg in de morgen tot 13.00 uur en van 17.00 tot 20.00 uur. Een andere trekpleister is het Tharri klooster. Het ligt verder de binnenlanden in, maar zeker een bezoek waard. Geopend van maandag tot en met zaterdag van vroeg in de ochtend tot 17.30 uur. Jaarlijks op 21 en 22 augustus vindt in en rondom het Moni Ipsenis klooster een groots kerkwijdigsfeest plaats. Leuk om aan deel te nemen als je in Lardos op vakantie bent.

Langs de hotelzone richting Pefki ligt Lardos beach. Een georganiseerd strand met strandstoelen, parasols, maar ook met de nodige winkels en eetgelegenheden. Een rustiger strand is Glystra beach en ligt iets zuidelijker in  de richting van Kiotari.

foto album Rhodos

Lardos stranden

Lardos beach op Rhodos

Lardos beach in het zuidoosten van Rhodos

Het strand van Lardos is een zandstrand en ligt iets ten zuiden van het dorpje zelf. Hier langs verschillende accommodaties en wat bomen die zorgen voor de nodige schaduw. Lardos baai, of Ormos Lardou zoals deze lokaal wordt genoemd, ligt uit de wind. Met uitzicht op de 458 meter hoge Marmari berg. Het strand is deels georganiseerd met strandstoelen en parasols, meest in de buurt van de hotels en appartementen.

Glystra beach, langs de weg naar Kiotari en Gennadi is een prima alternatief, maar ook het strand van Pefki is een mooi zandstrand.

Meer Griekenland aanbiedingen