Kremasti

Kremasti is een van de grootste dorpen op het Griekse eiland Rhodos. Het ligt op 3 kilometer ten oosten van de internationale luchthaven en ongeveer 12 kilometer ten westen van Rhodos stad. Het is niet alleen een van de grootste, maar ook een van de levendigste dorpen van het eiland. Een populaire vakantiebestemming voor toeristen en een belangrijk knooppunt voor het openbaar van Rhodos.

Bezoek de handwerkmarkt in Kremasti in de maand augustus

Kremasti grenst aan Ialyssos en is eigenlijk het begin van een lange toeristische zone op Rhodos. Via Ialyssos en Ixia loopt de hoofdweg langs de kust door naar Rhodos stad. De omgeving is groen en voor het strand moet je zo’n 700 meter lopen vanuit het centrum. De badplaats heeft een lang, op veel plaatsen georganiseerd, kiezelstrand.

In de periode van 14 tot en met 22 augustus, rondom Maria Hemelvaart, kun je in Kremasti verschillende handwerkkusten bewonderen. De markt, de Pan-Hellenic Craft Fair, is opgezet om de mooiste werken uit de omgeving te laten zien en welke zijn gemaakt door de jaren heen. Op 15 augustus viert men hier in het dorp Panigiri, een groot volksfeest tijdens Maria Hemelvaart.

Kremasti is een prima uitvalsbasis om Rhodos te ontdekken. Door de centrale ligging ben je snel in Rhodos stad, maar ook in Kameiros of de vlindervallei. Als je wilt uitgaan kun je beter naar Rhodos stad.

foto album Rhodos

Kremasti tips

In het centrum van Kremasti op Rhodos

Kremasti Rhodos – in het centrum

Vooral in de drukke zomermaanden kan het best lawaaierig zijn in Kremasti door het drukke vliegverkeer. Het vliegveld ligt dichtbij en een tip als je hier wilt verblijven tijdens je vakantie Rhodos is om goed te kijken naar de ligging van je hotel of appartement. Kremasti ligt op de aanvliegroute voor veel vliegtuigen en je ziet ze regelmatig laag over komen vliegen.

Op en rondom het dorpsplein van Kremasti kun je trouwens leuk en gezellig shoppen in de winkeltjes en ook de kerk bezoeken. Het dorp is niet opgezet voor het toerisme en heeft zeker in het centrum een traditioneel karakter.

Bekijk alle aanbiedingen

Kremasti stranden

Strand van Kremasti op Rhodos

Kremasti Rhodos- het zand- en kiezelstrand

Het strand van Kremasti is een kiezelstrand en goed georganiseerd. Je vindt hier strandbedden en parasols. Het zeewater loopt vrij snel af en samen met de nodige wind en golfslag is het geen kindvriendelijk strand.

De meeste hotels in Kremasti hebben zwembaden en een alternatief voor de kinderen. Op het strand zelf kunnen de kinderen wel goed spelen.

Wat zijn jouw tips voor Kremasti?