Ormos Marathokampou

  Ormos Marathokampou, ook wel Ormos Marathokambou genoemd, ligt aan de zuidwestkust van Samos. Eigenlijk is dit de haven van het 4,5 kilometer hoger gelegen dorp Marathokampos. In het haventje visserskotters, kleine motorboten en kleine cruiseschepen voor dagexcursies. Een boulevard siert de kustlijn en nodigt uit voor een wandeling. Hierlangs tavernes met terrasjes in de schaduw van verschillende bomen.

  Ormos Marathokampou heeft een gezellige wandelboulevard

  De Agios Nikolaos kerk is een bezienswaardigheid van het havenplaatsje. Ook leuk om te bezoeken is de olijfolie- en olijfzeepfabriek. De productieruimte ligt ten oosten van de Ormos Marathokampou. Leuke en gezonde souvenirs voor thuis en de producten die ze hier maken zijn van hoge kwaliteit.

  Votsalakia is een badplaats in de buurt en één van de populairste vakantiebestemmingen van Samos. Leuk om te bezichtigen is de grot van Pythagoras (Sarantaskaliotissa) met een witte kapel. Onderweg kom je langs het klooster Moni Agiou Georgiou in de bergen.

  Vanuit de haven van Ormos Marathokampou varen in de zomermaanden exursieboten naar Samiopoula of “Little Samos”. Een eiland ten zuiden van het eiland met prachtige zandstranden, een taverna en een tweetal kerken.

  foto album Samos

  Meer Griekenland aanbiedingen