Psili Ammos

  Psili Ammos is één van de mooiste stranden van Samos. Er zijn twee stranden die allebei deze naam dragen op dit Noord-Egeïsche eiland. In het zuidoosten van Samos, dichtbij Turkije, ligt het eerste strand en deze bedoelen we hier niet. Het gaat om het zandstrand bij Marathokampos en Votsalakia in het zuidwesten van het Griekse eiland.

  Psili Ammos is een mooi zandstrand en ideaal voor families op Samos

  Psili Ammos beach ligt op 51 kilometer van Samos stad en vijf kilometer van Marathokampos. Het strand is bedekt met fijn zand en ongeveer 400 meter lang. Psili Ammos is een georganiseerd strand met ligbedden, parasols en watersportmogelijkheden. Het is geen Blue Flag Beach, maar een ideaal zandstrand voor families met (kleine) kinderen. De zeebodem loopt hier geleidelijk af en langs het strand vind je de nodige traditionele tavernes voor een Griekse lunch, snack of een koud drankje.

  Vanaf de doorgaande weg, die bovenlangs loopt, heb je een fraai uitzicht op het strand vanaf verschillende posities. De meeste toeristen maken hier ergens een korte stop voor een mooie vakantiefoto van het strand van Psili Ammos en dit is een tip om te doen. De lengte van het strand in deze baai is zo’n 700 meter en de breedte varieert van 10 tot 30 meter. In de omgeving zijn accommodaties te vinden voor een overnachting en richting de hoofdweg ook meerdere tavernes en restaurants.

  foto album Samos

  Meer Griekenland aanbiedingen