Emporio

  Emporio, ook wel als Emporeion geschreven, is een dorpje in het zuiden van Santorini. Het ligt langs de doorgaande weg naar de kustplaatsen Perivolos en Perissa. Vanaf het hoofdstadje Fira is de afstand 12 kilometer en reken op een reistijd van zo’n 15 minuten met een huurauto of scooter. Het is zo’n dorpje waar je als toerist niet zo snel een stop maakt. Toch is het interessant om te gaan kijken.

  Emporio is een dorp in het zuiden van Santorini

  Emborio of Emporio ligt aan de voet van de steile rotsen van de Profitis Ilias. Het handelskarakter uit de oudheid heeft dorp deels weten te behouden. In het centrum vind je nog altijd veel winkels en de nodige markten. Het is één van de mooiste dorpen van Santorini en zeker de moeite waarde om een wandeling door het dorp te maken. De huizen zijn hier aan elkaar gebouwd en via smalle steegjes wandel je van de Platia naar het Venetiaanse met de grootste kerk Panagia Mesani van Emporio. Ook de vestingstoren Pirgos Goulas uit de Venetiaanse tijd is bezienswaardig.

  Aan de zuidkant van het dorpen staan enkele overblijfselen van oude windmolens. Je kunt hier een wandeling maken naar de Agios Ilias kapel op 161 meter boven de zeespiegel. Niet alleen met de auto of scooter kun je naar Emporio rijden. De busverbindingen tussen Fira, Perissa en Vlichada hebben hier een stop.

  foto album Santorini

  Meer Griekenland aanbiedingen