Perissa

Perissa is na Kamari de belangrijkste badplaats van Santorini. De kustplaats ligt op 13 kilometer van de hoofdstadFira en de internationale luchthaven. Verscholen achter de berg Mesa Vounio aan de Perissa baai in het zuidoosten van het Griekse vulkaaneiland. Het zandstrand van de vakantiebestemming is lang, vrij breed en donker van kleur. Aangrenzend ligt de kleinere badplaats Perivolos. Ze lopen in elkaar over met verderop nog het gehucht Agios Georgios.

De Timos Stavros kerk in Perissa is de grootste van Santorini

Het centrum ligt wat meer landinwaarts in de buurt van de fraaie en grote koepelkerk. De vakantiebestemming heeft het enige waterpark van Santorini, welke dateert uit 2012. Ook is er een camping, Perissa camping, aan het strand met natuurlijke schaduw van verschillende bomen. De kerk in het centrum is de grootste kerk van het eiland Santorini. Dichtbij de berg Mesa Vouni ligt een oude basiliek Aghia Eirini uit de zesde eeuw en deze is ook bezienswaardig.

Het Water Park Perissa Santorini is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur. In totaal zijn er drie zwembaden en in het waterpark en kunnen maximaal 180 mensen tegelijk genieten van een dagje waterpret. Er zijn verschillende glijbanen en een speciaal gedeelte voor kinderen met twee kleinere waterglijbanen. Het waterpark ligt pal aan het strand en kom je vanzelf tegen als je richting Perivolos rijdt op loopt.

foto album Santorini

Perissa bezienswaardigheden

Zonsopkomst in Perissa op Santorini

De zonsopkomst vanaf het strand van Perissa

De kerk Timios Stavros is de grootste kerk van Santorini en vind je aan het centrale plein van de badplaats. De witte kerk heeft een blauwe koepel en valt meteen op als je van het strand af de weg neemt richting Fira. Op 14 september is hier een groots festival. Op hetzelfde plein vind je ook een klein mineralen en fossielmuseum.

De kleine Panagia Katefiani kerk is een andere bezienswaardigheid in Perissa en hier wordt jaarlijks op 8 september een festival gevierd. Leuk als je op vakantie bent om mee te maken. Aan de oostkant van Santorini is de zonsopkomst erg mooi en als je een vroege vogel bent zeker aan te raden om te ervaren in Perissa.

Meer Griekenland aanbiedingen


Perissa stranden

Perissa beach op Santorini

Zwart strand op Perissa beach Santorini

Het zandstrand van Perissa is lang, breed en bedekt met zwart zand. Op de meeste plaatsen is het goed georganiseerd met strandbedden, parasols en service van een taverne, strandtent of beachclub. De meeste, luxere, strandbedden en parasols behoren bij beachclubs ook direct aan het strand.

Logura is een mooie beachclub aan het strand van Perissa. Andere populaire spots zij de gele bar Tranquilo, Yazz restaurant, Waves chill out bar en restaurant, Beach bar met een schommelbank en lederen fauteuils. Xoma ziet er anders uit, maar ook leuk om te bezoeken. Perissa heeft ook twee duikscholen.