Vlichada

  Vlichada is een havenplaatsje in het zuidoosten van Santorini. Het ligt op 11 kilometer rijden van het hoofdstadje Fira en reken op een reistijd van ongeveer 20 minuten. Je vindt hier de modernste en beste jachthaven van het eiland. Aan de westkant van de jachthaven ligt het kilometerslange zandstrand. Deels is het strand georganiseerd met strandstoelen en parasols, maar grotendeels nog ongerept.

  Vlichada heeft de beste jachthaven van Santorini

  Ondanks de jachthaven is het dorpje weinig toeristisch en heeft het bijvoorbeeld geen gezellige boulevard met tavernes en terrassen. Dichtbij het dorp, langs de weg, vind je de oude tomatenpureerfabriek. Tegenwoordig is deze niet meer operationeel, maar is het gebouw een heus museum geworden. Een tip om te bezoeken tijdens je vakantie op Santorini. Er is tevens een kunstmuseum ‘Santorini Arts Factory’ gevestigd. In de zomermaanden worden op het plein voor de voormalige fabriek evenementen en concerten georganiseerd.

  Langs de weg van Vlichada naar Perivolos kom je langs de oude rotsgraven van Echidna. Moeilijk te zien en niet direct toegankelijk voor publiek. Er is een busverbinding met Fira van begin mei tot en met eind september. Vraag naar de dienstregeling als je hiervan gebruik wilt maken. In het kleine centrum vind je tavernes, restaurants, hotels en appartementen.

  foto album Santorini

  Meer Griekenland aanbiedingen