Red beach

Red beach is een strand in het zuiden van het Griekse eiland Santorini. Het ligt op 12 kilometer van de hoofdstad Fira, negen kilometer van de badplaats Perivolos en twee kilometer ten zuiden van Akrotiri. Waarschijnlijk is dit het beroemdste strand van het Cycladen-eiland. Je dient vanaf de parkeerplaats, waar ook een kapelletje staat en een kantina, een wandeling te maken over een rotsachtige bodem voor je uitzicht hebt op Red Beach. Draag goed schoeisel, want op slippers is deze route niet zo eenvoudig. Andere optie is om met de boot hierheen te varen. Je kunt met de boot ook langs white of black beach.

Red beach is rode rotspartij met donker strand op Santorini

Het strand zelf is niet rood van kleur, maar (donker) grijs. De lengte van dit strand is 250 meter. Met de kleur rood bedoelt men niet het strand, maar de kleur van de rotswand achter Red beach. Op zich is het geen bijzonder strand. Het is mooi om te zien van afstand, maar niet echt een bezienswaardigheid van het eiland Santorini. Leuk om een bezoek aan het strand te combineren met het historische Akrotiri tijdens je vakantie.

Vanaf het uitzichtpunt op de baai is het een kwartiertje wandelen naar Red beach zelf. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren en kan het in het hoogseizoen druk zijn. Je moet er altijd erg in houden dat er stenen naar beneden kunnen vallen van de grote rode rotspartij. Het zeewater is over het algemeen mooi helder hier.

foto album Santorini

Red beach tips

Red beach Santorini kapelletje

Red beach – kapelletje bij parkeerplaats

Aan het einde van Red beach is een bar, waar je in de zomermaanden wat te eten en drinken kunt kopen. Ze verhuren hier ook de ligbedden en parasols op het strand. En als je wilt kun je bij rustig weer op kajakken. Ook bij de parkeerplaats is een kleine horecagelegenheid (kantina), waar je de nodige versnaperingen kunt kopen. De loopafstand vanaf het kapelletje bij de parkeerplaats is ongeveer 400 meter en reken op een wandeling van zo’n 15 minuten.

In het hoogseizoen met veel toeristen kan de wandeling wat langer duren. Het uitzicht vanaf de rosten op het roodgekleurde strand is fraaier, dan wanneer je zelf op het strand loopt.

Meer Griekenland aanbiedingen