Pyrgos

  Het dorpje Pyrgos, ook wel als Pirgos geschreven, ligt vrij centraal op het Griekse eiland Santorini. De afstand tot de luchthaven bedraagt vijf kilometer, net als naar het hoofdstadje Fira, en naar het toeristische Kamari aan de kust is het drie kilometer rijden. Een dorp om lekker rond te slenteren, te snuffelen voor een leuk souvenir en wat te gaan eten in één van de Griekse tavernes. De wandelpaadjes de berg op zijn soms wat steil en met de nodige traptreden.

  Pyrgos is een traditioneel dorp op het Griekse eiland Santorini

  Bezienswaardig in Pyrgos zijn de kerken Agios Nikolaos Theotokaki uit de 10e eeuw en de grote kerk Panagia Kasteli uit de 16e eeuw. Verspeid over het dorp liggen in totaal meer dan 40 kerken en kapelletjes. Onderweg naar de top van de heuvel kom je wandelend langs winkeltjes, terrasjes en een fraai pleintje. Op een paar kilometer afstand van het dorpje liggen de wijnhuizen van o.a. Venetsanos en Santo Wines in Megalochori. Tijdens je vakantie op Santorini een tip om een wijnproeverij te combineren met een bezoek aan het traditionele dorpje Pyrgos.

  Pyrgos is sinds 1995 een officieel geregistreerd monument en gebouwd op en tegen een heuvel. Na een wandeling naar de kerk Panagia Eisodia (Panagia Kasteli) heb je een prachtig uitzicht over de vallei van Messaria met op de achtergrond de witte dorpen Fira en Oia. Op het hoogste punt van Pyrgos is het klooster van de profeet Elias bezienswaardig. Kantouni restaurant is een tip om te gaan eten en Metaxi Mas in het naburige dorp Exo Gonia ook.

  foto album Santorini

  Meer Griekenland aanbiedingen