Agia Paraskevi

Agia Paraskevi wordt ook wel als Platanias aangeduid en is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Skiathos. De badplaats ligt op zeven kilometer van Skiathos stad en negen kilometer ten westen van het vliegveld. Het dorp heeft niet echt een centrum en hotels, appartementen, bars en restaurants liggen voornamelijk langs de doorgaande weg en dichtbij het lange zandstrand.

Agia Paraskevi is een bestemming op het Griekse eiland Skiathos

Zowel het lange brede strand als het vakantieoord zijn vernoemd naar het kapelletje op de rotsen aan de oostkant van Agia Paraskevi. Het goudgele zand nodigt uit voor een dagje relaxen tijdens een strandvakantie. Voor een groot gedeelte georganiseerd met ligbedden en parasols. Bovendien worden veel watersporten aangeboden. Het zwemwater is schoon en de zee kleurt hier vele kleuren blauw en groen.

Je kunt met de bus van en naar Skiathos stad. Bushaltes vind je langs de hoofdweg. Hier ook meerdere tavernes, restaurants en een supermarkt. Vanaf de westkant heb je een prachtig uitzicht op het zandstrand van Agia Paraskevi met verderop de baai van Kolios en Vromolimnos.

Skiathos foto album

Agia Paraskevi tips

Agia Paraskevi op Skiathos

Agia Paraskevi Skiathos – uitzicht op de baai

Skiathos stad is duidelijk het toeristische centrum van het eiland, maar in Agia Paraskevi is genoeg aanbod van accommodaties, restaurants en bars. Met een taxi is het een kort ritje naar het centrum van de hoofdstad. Het openbaar is overdag een andere optie.

In de omgeving van Agia Paraskevi zijn verschillende wandelroutes te vinden. Door de natuur en in de schaduw van de hoge naaldbomen in het binnenland. Andere tips zijn de stranden van Koukounaries en Banana, gelegen op slechts een paar kilometer van de badplaats.

Meer Griekenland aanbiedingen


Agia Paraskevi stranden

Het strand van Agia Paraskevi, ook wel Platanias beach genoemd, behoort de grootste en mooiste van Skiathos. De zeebodem loopt geleidelijk af en dus geschikt voor (kleine) kinderen en op en langs het strand genoeg faciliteiten voor de veeleisende toerist.

Je kunt een bootje huren en zelf op zoek gaan naar kleine baaitjes die alleen vanaf zee zijn te bereiken. Voor een wat kleiner en gemoedelijker zandstrand loop je in 10 minuten naar Kolios beach. Ook dit is een zandstrand met een langzaam aflopende zeebodem met helder zeewater.