Megali Ammos

Megali Ammos is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Skiathos. De badplaats ligt op een kilometer afstand van Skiathos stad. Een strandbestemming dichterbij het bruisende hart van het Sporaden eiland kun je niet vinden. Het vakantieoord is populair bij Scandinaviërs en het zandstrand is kindvriendelijk.

Megali Ammos is de badplaats op loopafstand van Skiathos stad

Een echte dorpskern heeft Megali Ammos niet. Hiervoor moet je naar de hoofdstad van het eiland. Langs het strand tavernes, restaurants, hotels, appartementen en wat beach bars. Meer naar de hoofdweg en hierlangs ook wat winkeltjes en andere horecagelegenheden. In de zomer is het hier druk en de stad ligt op loopafstand. Voor een strandvakantie is dit dorp een mogelijkheid.

Het strand van Megali Ammos is langgerekt, smal en bedekt met geel zand en loopt over in dat van het naburige dorp Katsaros met aangrenzend de bestemming Achladies. Een georganiseerd strand met alle faciliteiten voor toeristen. Bovendien kindvriendelijk met een langzaam aflopende zeebodem. Voor mooiere stranden en azuurblauw zeewater zijn de stranden in het westen van Skiathos een tip. Vanuit het dorp kun je hier tijdens je verblijf met een huurauto eenvoudig zelf naartoe rijden.

De beste reistijd voor een vakantie naar Megali Ammos is van mei tot en met september. Voor wat meer rust zijn de maanden mei, juni en september de beste mogelijkheden. Zoek je meer zonzekerheid, hogere temperaturen en meer drukte, dan zijn juli en augustus goede reismaanden.

foto album Skiathos

Megali Ammos stranden

Megali Ammos op Skiathos

Megali Ammos Skiathos – het strand

Het strand van Megali Ammos is geen Blue Flag beach, maar is wel georganiseerd. Op het strand vrijwel overal ligbedden en parasols. Vrijwel alle watersporten worden hier aangeboden. De zandstrook is smal en soms maar enkele meters breed. Langs het strand beach bars, tavernes en zo nu en dan een accommodatie.

Voor strandliefhebbers is het een tip om een auto te huren tijdens je reis. Je kunt dan zelf naar bredere (rustigere) stranden rijden in het westen van Skiathos. Banana beach en Koukounaries bijvoorbeeld.

Meer Griekenland aanbiedingen