Limenaria

Limenaria is een vakantiebestemming op Thassos en ligt in het zuiden van het eiland. De afstand naar de hoofdstad Limenas (Thassos-stad) bedraagt 38 kilometer en de badplaats Potos ligt op twee kilometer rijden. Het vissershaventje is pittoresk. Opvallend is het grote gebouw, ook wel het Palataki gebouw genoemd, op de heuvel bij het haventje. Tegenwoordig verlaten, maar het was het bedrijfspand van een grote firma die hier vroeger gebruik maakte van deze haven.

Het opvallende Palataki pand is het gezichtspunt van Limenaria

De doorgaande kustweg van Skala Marion naar Potos loopt door de toeristenplaats. De economie van het vakantiedorp is afhankelijk van het toerisme. Van half mei tot eind september verblijven de meeste toeristen in en rondom deze bestemming. Het klimaat van Limenaria is mild en prettig.

Om te wandelen in de natuur en te relaxen zijn de maanden mei, juni en september de beste reistijd voor Limenaria. Het weer is dan meestal goed, temperatuur nog niet boven de 30 graden overdag en bovendien is het nog niet zo heel erg druk. Juli en augustus, niet verwonderlijk, zijn het drukste maanden in deze badplaats met toeristen.

Metalia beach is een prachtig zandstrand bij Limenaria. Het ligt net buiten de badplaats. Een ander strand bij deze bestemming is Tripity (Tripiti) beach.

foto album Thassos

Limenaria stranden

Limenaria zonsondergang op Thassos

Limenaria Thassos – haven zonsondergang

Het strand van Limenaria zelf is vrij smal en een kiezelstrand. In de directe omgeving zijn echter zee fraaie zandstranden te vinden en deze zijn eenvoudig te bereiken. Het Metalia strand ligt dichtbij, op loopafstand, en is een fraai zandstrand. Direct hierachter zie je de overblijfselen van de mijnen van Limenaria.

Tripiti (Tripity) beach is een zeer mooi zandstrand dicht in de buurt van de vakantiebestemming. Omringd door veel groen, pijnbomen en olijven, in een komvormige baai met rotspartijen ter bescherming tegen wind en golfslag. Trinity beach is een breed zandstrand en geschikt voor families met kleine kinderen.

Psili Ammos beach is schitterend. Een strand bedekt met fijn wit zand. Voorzieningen zijn hier goed voor een dagje genieten van zon, zee en strand.

Meer Griekenland aanbiedingen


Limenaria restaurants

Restaurants en taveernes zijn er genoeg in Limenaria. Voor de Griekse keuken is Limani Taverna een tip. Verse vis staat hier dagelijks op het menu en tijdens je diner is er vaak Griekse live muziek. Voor de Italiaanse keuken is restaurant Maestrale aan Tripiti beach een goede optie.