Potos

Potos is een vakantiebestemming in het zuidwesten van Thassos in Griekenland. Het pittoreske plaatsje ligt in dezelfde baai als Limenaria op 26 kilometer van de haven voor de veerboten naar Kavala en 41 kilometer van Limenas of Thassos-stad. Het dorp is één van de bekendste badplaatsen op het Griekse eiland en de op één na drukste bestemming van Thassos.

Potos is een drukke vakantiebestemming met mooi strand op Thassos

Potos heeft alles te bieden voor de moderne toerist. Langs het zandstrand loopt de boulevard met taveernes, restaurants, beach bars en nodige winkeltjes. Aan de haven, een looppier, in zee liggen lokale vissersbootjes aangemeerd en bieden, met het strand op de achtergrond, een fraaie aanblik. Hotels, appartementen en studio’s zijn er genoeg en in het hoogseizoen is het hier gezellig druk. Ook zijn er voldoende mogelijkheden om uit te gaan in het vakantie-oord. In de smalle straatjes achter het strand en de boulevard vind je legio winkels, supermarkten, terrasjes en eetgelegenheden.

In de omgeving is de archeologische bezienswaardigheid Kastri interessant om te bezoeken tijdens je vakantie in Potos. Het strand van Potos bij de haven is zeer goed georganiseerd. Grotendeels gevuld met strandstoelen en parasols van de lokale achterliggende horeca. Het naburige Pefkari beach bij de gelijknamige camping is fraai, goed georganiseerd en op loopafstand van de badplaats.

Thassos foto album

Potos vakantiebestemmingen

Ondanks dat Potos veel jongeren aantrekt voor een zonvakantie, is de badplaats in trek bij families. Er is namelijk zowel overdag als ’s avonds en ’s nachts altijd wel iets te doen. Voor wat meer rust is een accommodatie buiten het centrum te adviseren. Potos beach en Pefkari beach zijn de ontwikkelde en drukke stranden, maar deze vakantiebestemming heeft ook andere populaire stranden in de omgeving als Agios Antonios en Psili Ammos.

Meer Griekenland aanbiedingen


Potos stranden

Het strand van Potos is bedekt met zand en naar het oosten gemengd met kleine kiezels. De zeebodem loopt echter vrij snel af. Op een warme zomerdag in juli of augustus heerlijk verkoelend, maar met kleine kinderen wel oppassen.

Pefkari beach is een zandstrand op nog geen kilometer lopen van Potos. Langs het strand vind je de nodige beach bars, taveernes en restaurants. Het strand is goed georganiseerd en vrijwel alle watersporten worden hier aangeboden. Vanaf de rosten heb je tussen de naaldbomen door een mooi uitzicht op Peikari beach en het helderige zeewater. Het strand van Pefkari is gewaardeerd met een Blue Flag en behoort tot de mooiste stranden van Thassos.

Potos restaurants

Restaurants en taveernes zijn er genoeg te vinden in Potos. Van de traditionele Griekse keuken tot eenvoudige snackbar en van Italiaans restaurant tot de Frans keuken. Op 500 meter van Potos ligt aan het strand San Antonio Beach restaurant. Een familie-taveerne met traditioneel Griekse keuken en actief sinds 1989. Een tip om te gaan eten als je in Potos op vakantie bent.