Exo Chora

  Exo Chora is een dorpje in de bergen langs de westkust van Zakinthos. Naar de hoofdstad van dit Griekse eiland bedraagt de afstand 24 kilometer. Met een huurauto duurt dit ritje zo’n 45 minuten. Bezienswaardigheid is hier de zeer oude olijfboom. Deze boom is meer dan 2.000 jaar oud en behoort tot de oudste op het Ionische eiland en in heel Griekenland. Je vindt deze olijf vlak langs de doorgaande weg, nabij een kruispunt in het kleine centrum. Kan eigenlijk niet missen.

  Exo Chora heeft een hele oude olijfboom in het centrum

  Een andere bezienswaardigheid is een fraai donkerroze gekleurde en traditionele woning pal aan de weg. De lichtblauwe houten luiken en de vele gevulde bloempotten fleuren het plaatje op. Ook de fraaie oude Agios Nikolaos kerk op het dorpsplein is bezienswaardig. Langs de weg kom je lokale boeren tegen die hun honing, olijfolie, rozijnen en andere producten verkopen. Tevens zijn er in Exo Chora (Exo Hora) enkele tavernes waar je wat kunt eten en drinken tijdens je dagtocht over het eiland.

  Combineer een bezoek aan Exo Hora met andere dorpen in deze omgeving, zoals Kampi voor het fraaie uitzicht en het authentieke plaatsje Loucha. Voor een duik in zee rijd je naar het havenplaatsje Porto Vromi.

  foto album Zakynthos

  Bekijk alle aanbiedingen